Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2020PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023AdministratieADMINISTRAȚIE 2023Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenSocial Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieEmisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
index
Mehedinți. Sânzienele sărbătorite cu cântec și poezie în Pădurea Crihala de la Severin
Miercuri 20 iunie 2022

În ,,Sala Mehedințeană” din Pădurea Crihala, la Atelierele de la Pădure și în Pavilionul Expozițional s-a desfășurat, vineri, 24 iunie un proiect cultural polivalent la care au participat meșteri populari, interpreți vocali, instrumentali precum și scriitori din Drobeta Turnu Severin, un eveniment dedicat Zilei Sânzienelor, o zi marcată cu cântec copular și poiezie. Tot cu acest prilej, a fost marcată și Ziua Drapelului Național, despre a cărui importanță a vorbit directorul Arhivelor Naționale din Mehedinți, prof. dr. Marian Pele.
Evenimentul a fost organizat de  Primăria și Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, Palatul Culturii ,, Teodor Costescu” și Societatea Cultural Artistic ,,Dunaris”, coordonatori fiind Mihai Munteanu și Daciela Mâțu.
  Cei prezenți au putut admira în ,,Sala Mehedințeană” frumoasele costume populare autohtone, fotografii vechi cu artiști de muzică populară ai Mehedințiului, o expoziție inedită de liguri sculptate din lemn, dar și obiecte de ceramică.
 Tot aici, au expus trei doamne, meșteri popopulari din Drobeta Turnu Severin, respectiv Ana Ghițulescu, Dana Bălu și Constanța Pereanu.
(...) Sursă Text Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului, www.semnalulora.wordpress.com. Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. Ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mehedinți. Gala Palatului Culturii ,, Teodor Costescu” ediția V

Cu prilejul împlinirii a 97 de ani de existență a Palatului Culturii ,,Teodor Costescu” Drobeta Turnu Severin, în Sala ,, Virgil Ogășanu” a avut loc cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor de Excelență, eveniment desfășurat luni, 13 noiembrie, a.c. Cu această ocazie au fost premiați 10 oameni de cultură și de artă locali, care au sprijinit și promovat actul cultural severinean. Pentru cinstirea memoriei unor personalități culturale mehedințene, organizatorii au înființat și două premii speciale, respectiv profesorul Mircea Borcoman și interpretul Petrică Mâțu Stoian. Astfel că îndrăgita interpretă de muzică populară Nina Predescu a primit premiul ,,Petrică Mâțu Stoian”, pentru păstrarea și promovarea tradițiilor românești. ,,Este neașteptat acest premiu primit, mai ales că Petrică Mâțu Stoian mi-a fost foarte bun prieten și coleg. Această distincție mă onorează și îmi dă speranța că, noi oamenii de cultură vom merge mai departe, iar tradițiile noastre nu se vor pierde” a spus emoționată, Nina Predescu. Prezent la acest eveniment a fost și primarul Marius Screciu care a ținut să puncteze că indiferent de problemele survenite asupra comunității locale, și nu numai, actul cultura va continua. ,, Deși această pandemie a redus la maxim activitatea culturală, noi, primăria , Palatul Cultural alături de oameni de bine din județul Mehedinți și Drobeta Turnu Severin, am continuat să avem acte culturale, am continuat să susținem cultura, am continuat să fim alături de severineni cât și de artiști. Să sperăm că în perioada următoare vom scăpa de acest virus și vom putea reveni la lucrurile pe care le făceam înainte, la zilele orașului, la spectacole frumoase, la piese de teatru, lucruri care ne bucură vița de zi, cu zi și ne scot din această însingurare, așa cum au spus și cei premiați, azi. ”. a spus edilul din Drobeta Tr. Severin. (…) Mai multe amănunte la VGtv Regional și în revista tipărită Semnalul Oltului, Râmnicului Argeșului și Severinului. Redactor Georgia Sebeș, op. imagine Grigore Sebeș.


Mehedinți. Horia Balica: Anul acesta vom avea apă și canalizare în satele Răscolești și Halânga

Marți 7 martie 2023


Primarul comunei Izvoru Bârzii, Horia Balica ne-a prezentat, într-un scurt interviu pentru VGtv Regional, o serie de proiecte pe care dorește să implementeze în acest an, conștient fiind de faptul că finanțarea acestora nu depind doar de el. 
 Astfel că, (...) 


Sursă Text Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului, www.semnalulora.wordpress.com. 
Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. Ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș.

Adaugă text aici