Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2020PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2020, partea 2EvenimentEveniment 2019Eveniment 20212. Eveniment 2021AdministratieAdministratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2019MondenSocial Social 2020Social 2019SănătateCulturăCultură 2019Cultură 2021EducațieReligie VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2021ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
index
Politică********Politică ********Politică********Politică ********Politică********Politică ********Politică********Politică ******** Politică ******** Politică
Adaugă text aici
Olt. Senatorul Siminica Mirea: Am votat pentru o Românie modernă și oameni responsabili!
Duminică 6 decembrie 2020
 Potrivit centralizării BEC până la ora 10.00 cea mai mare prezență la vot s-a consemnat, până la ora 10.00, în județele Mehedinți - 7.03%, Olt 6,75%, Teleorman - 6,75%, Dâmbovița - 6,00% și Dolj - 5,93%.  La coada clasamentului  se află Covasna - 3,50%, Vaslui - 3,65%, Bistrița-Năsăsud - 3,71%, Suceava 3,84% și Maramureș - 3,84%.
Printre primii parlamentari din Olt, care și-au exprimat votul a fost senatorul Siminica Mirea. Aceasta a dorit să fie alăturii de consătenii săi din localitatea Crâmpoia, localitate unde soțul său, Ionel Mirea a câștigat cel de-al treile mandat de primar, o comună dezvoltată, cu locuri de muncă, cu toate condițiile unui trai modern de care se bucură întreaga comunitate. O mare parte din dezvoltarea acestei localități se datorează celor doi soți Mirea, atât pe plan privat darși din punct de vedere al administrației publice locale.
 Într-o scurtă declarație după ce a votat, senatorul Siminica Mirea a declarat ,,Am votat pentru o Românie modernă, unde fiecare va avea posibilitatea de a reuși în viață. Am votat pentru o Românie unde toți românii să fie uniți, să nu mai existe dezbinare și ură. Am votat pentru o echipă de oameni capabili și responsabili ca să poată garanta siguranța zilei de mâine.
(...) Sursă text Semnalul ORA-S. Mai multe amânunte la VGtv Regional www.vgtvregional.ro) Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. editare și montaj, ing. Aurel Grigore Sebeș,  www.vgtvregional.ro.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Paul Stanescu acuză pe Iohannis ca ,, vrea putere absolută”!

Social democrații olteni au început campania electorală pentri parlamentare printr-o conferință de presă la care au participat Marius Oprescu, președintele PSD Olt, primarul Slatinei, Emil Moț și de senatorul Paul Stănescu, secretarul general al partidului.
Marius Oprescu a ținut mai întâi să vorbească despre faptul că echipa cu care PSD Olt intră în bătălia pentru alegerile parlamentare ,, este o echipă echilibrată, cu oameni ai locului, oameni conectați la comunitățile din județul Olt, care cunosc problemele lor și sunt convins că aceste probleme vor fi rezolvatela București. Unii dintre aceștia au experiență parlamentară, nu sunt la primul mandat, iar unii nu au această experiență, dar sunt convins că împreună vom avea o echipă la București care să reprezinte cu succes interesele cetățenilor din Olt. ”, a precizat Oprescu, menționând, totodată și numele celor care candidează la Senat și Camera Deputaților.
În schimb, Paul Stănescu a vorbit despre inoportunitatea alegerilor parlamentare din 6 decembrie, acuzând președintele Iohannis că ,,vrea putere absolută”. ,, Are Guvernul său, vrea parlamentul său, vrea putere absolută! Ori, istoria ne-a spus că în democrație nicodată nu e bine așa ceva”.
Acesta a mai adăugat că Guvernul vrea neapărat ca alegerile să se desfășoare pe 6 decembrie pentru a nu mai da socoteală pentru cei 130 de miliarde lei împrumutați în ultimile șase luni, sau ce deficit bugetar avem în acest an.  (...)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cătălin Rotea, primarul Balșului a depus jurământul alături de consilierii locali
 Marți 27 octombrie 2020
    După fix o lună de la alegerile locale, Cătălin Rotea, primarul ales al Balșului, a depus  astăzxi 27 octombrie a.c., jurământul de credință în prezența  prefectului Florin Homorean, a președintelui CJ Olt, Marius Oprescu, a vicepreședintelui  Virgil Delureanu, precum și a noilor consilieri local.
    Pentru Cătălin Rotea, acestă zi are dublă semnificație.  Pe lângă faptul că astăzi va fi primar ofical al Balșului, acesta a împlinit doi ani de la căsătoria sa.
„Această zi are o dublă semnificație pentru mine, pe de o parte, doar ce am depus jurământul de primar, iar pe de altă parte, pe 27 octombrie, în urmă cu doi ani, am avut cununia religioasă și nunta. Deci, această zi îmi poartă noroc. Atunci când mi-am lansat candidatura, proiectul meu politic s-a bazat pe un concept -»Schimbarea, Schimbarea suntem noi». Schimbarea începe astăzi, cu un primar nou, cu un consiliu local nou. Este ceea ce și-au dorit bălșenii, printr-un vot covârșitor ce generează legitimitate acestei noi administrații publice locale. Nu voi vorbi despre trecut, despre greaua moștenire, ci voi vorbi despre viitor. În următorii patru ani vor exista doar cetățenii și administrația publică locală, iar nevoile și dorințele lor se vor suprapune pe agenda acestei administrații. Pentru că în patru ani, Balșul trebuie să depășească faza unui oraș subdezvoltat și prăfuit și să fie un oraș modern, cu mediu sigur și curat, cu servicii de sănătate la nivel european, un oraș în care să ne creștem copiii în liniște și cu bucurie”, a  declarat  Rotea, după jurâmântul depus în fața autorităților oltene.(...) Mai multe amânunte în Semnalul ORA-S
 Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. editare și montaj, ing. Aurel Grigore Sebeș,  www.vgtvregional.ro.
------------------------------------------------------------------------------------------------

Olt. Pro România și ALDE merg împreună la parlamentare mizând pe scorul de la locale
Echipa de candidați la parlamentarele din 6 decembrie condusă de reședintele Pro România, deputatul Mihai Niță și-a depus joi, 22 octombrie a.c., candidatura la BEJ Olt, alături de colegii din ALDE Olt. Acesta adeclarat că va obține cu siguranță câte un mandat de deputat și unul de senator, având în vedere scorul de la alegerile locale din 27 septembrie. Potrivit listelor depuse la BEJ Olt, Mihai Niță se află pe primul loc la Camera Deputaților, urmat Marius Bălașa ( fost candidat la primăria Slatina), Octavian Stănescu, Vasile Popa, Mihai Silviu Cârloganu, Emil Popescu, Mirela Costache și Mircea Tiberiu Pană. La Senat, lista este deschisă de Bogdan Trifan, urmat de Nicușor Briceag, Teiu Păunescu, Constantin Necșuț și Ion Narcizel Prundeanu. Mai multe amănunte într-o înregistrare la VGtv Regional www.vgtvregional.ro Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș
---------------------------------------------------------------------------------------
Olt. PP-USL își încearcă norocul la parlamentare cu necunoscuți

Joi 22 octombrie 2020

Un nou partid apărut pe eșicherul politic, PP-USL, își încearcă șansele la alegerile parlamentare, mizând la rândul lor pe un scor bun pentru a intra în Parlament. Cu excepția a câtorva persoane, pentru care avem tot respectul, PP-USL, filiala de la Olt, are în componența sa doar persoane necunoscute, coordonate din umbră de fostul senator UNPR, Ion Toma, un personaj politic care nu prea a lăsat loc de ,, bună -ziua”. (...)
 Acesta și-a trimis șoferul

Redactor Georgiana Leulescu, reporter Georgia Sebeș. op. imag. ing. Grigore Sebeș, VGtv Regional www.vtvgregional.ro----------------------------------------------------
Olt. Candidații USR- PLUS, sunt încrezători în șansele lor la alegerile din decembrie
22 octombrie 2020
  Echipa USR-PLUS Olt, a depus joi, 22 octombrie lista cu candidații la parlamentarele din 6 decembrie. Astfel că pe  primul loc la Camera Deputaților se află, Fănel Bădici, președintele filialei oltene, iar pe lcoul 1 la Senat candidează juristul FlorinCârstea, fost comisar șef de poliție în cadrul IPJ Olt și candidat la primăria  Brebeni, unde a pierdut la câteva zeci de voturi.
 Fănel Bădici a  declarat că principalul său obiectiv este lupta cu corupția care s-a instalat la totate instituțiile din România. Întrebat dacă parlamentarii din București au făcut blat cu PSP pentru nominalizarea lui Florin Iordache ca președinte al Consiliului Legislativ al CCR, acesta a declarat că  au fost unii parlamentari PNL, care au făcut acest lucru. Acest lucru l-a dezvăluit pe pagiana sa de Facebook,  Florin Drulă, deputat de Timiș, vicepreședinte la nivel național.
 De asemenea, Bădici a mai adăugat că organizația județeană nu și-a stabilit un target anume, însă speră să obțină un scor cât mai bun.
 Cât priveste Florin Cârstea, candidatul  USR PLUS pe locul 1  la Senat, a declarat că ,,...Este o încercare, o experiență în viață. Vreau să vă spun că îmi doresc să particip activ la schimbare, îmi doresc o Românie curată, iar copii noștri să se întoarcă în țară! Vreau ca tinerii să revină în țară, să se integreze într-o societate unde să-și poată găsi locuri de muncă” . Cârstea a completat declarațiile pe pagina sa de facebook., precizând : ,,Venim cu un proiect ambițios pentru modernizarea reala a judetului, pentru limitarea de proiecte neperformante, lipsite de eficienta, cu oameni noi, idei și concepte noi, care vor conduce, inevitabil, catre adevarata civilizație, normalitate și bunăstare!Pentru ca meritam!
Redactor Georgiana Leulescu, reporter Georgia Sebeș. op. imag. ing. Grigore Sebeș, VGtv Regional www.vgtvregional.ro
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. PSD și-au depus azi candidaturile la parlamentare

Joi, 22 octombrie, candidații PSD la parlamentarele din 6 decembrie au depus dosarele pentru validare la Biroul Electoral Județean, după care au ținut o mică conferință de presă în fața prefecturii Olt.. Pe primul loc la Senat se află Paul Stănescu, 2. Siminica Mirea, 3. Costin Şerban Cernat, 4. Sorin Cristian Brătoi, 5. Mariana Matei. La Camera Deputaţilor cap de listă pe primul loc este Marius Ionel Iancu, 2. Ion Cătălin Grecu, 3. Florin Ionuţ Barbu, 4. Adrian Ionuţ Chesnoiu, 5. Emil Florin Albotă, 6. Cornelia Sulger, 7. Cosmin Floreanu, 8. Ion Adrian Bărbulete. Primul care a luat cuvântul a fost senatorul Paul Stănescu, secretarul general al PSD, care a țimulțumit alegătorilor ,, de acasă” care au votat în număr foarte mare candidații PSD de la alegerile locale și a garantat că aleșii lor se vor ține de cuvânt dezvoltând proiecte necesare tuturor în localitățile din care provin. Acesta a mulțumit și foștilor colegi senatori și deputați care nu se mai regăsesc pe liste, fiind vorba de senatorul Renică Diaconescu și fratele său, deputatul Alexandru Stănescu. Cât despre deputatul Dan Ciocan, care a fost exclus anul trecut din funcția de președinte PSD Caracal și care ulterior s-a înscris la pro românia, Paul Stănescu a spus că-i pare rău că un astfel de om s-a aflat în rândurile PSD.
Acesta nu a ratat momentul de a critica actuala guvernare care ia decizii contradictorii, care se împrumută haotic. (...) Amanunte în revista Semnalul ORA-S Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, oreporter Georgia Sebeș, op. imag. Grigore Sebeș.
(...)
Amanunte în revista Semnalul ORA-, luni 26 octombrie.
Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana leulescu, oreporter Georgia Sebeș, op. imag. Grigore Sebeș
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Raluca Turcan; România se dezvoltă prin investiții și locuri de muncă!
 Miercuri 8 septenbrie 2021
Prezentă azi, 8 septembrie a.c. la Slatina mininstrul Muncii, Raluca Turcan a vizitat două mari companii de pe platforma industrială, respectiv ALRO Slatina și Pirelli, societăți care au peste 5.000 de angajați. Cu acest prilej, Raluca Rurcan s-a întâlnit cu presa locală și regională la Prefectura Olt, alături de prefectul Florin Homorean.
 Turcan a vorbit despre majorări salariale, investiții și ajutore financiare pentru persoanele vulnerabile  în ceea ce privește consumul de gaze și elnergie electrică, însă nu a specificat clar, la întrebarea noastră, de unde va lua banii necesari acestor cheltuieli.
 Provocată de către jurnaliști, Raluca Turcan a intrat intrat în detalii ( pe care nu le-a putut stăpâni) cu privire la liberalizarea energiei electrice și a gazelor, departament ce aparține strict de Ministerul Energiei, respectiv al ministrului Virgil Popescu. Acest lucru a fost sesizat de jurnaliști, unii dintre ei  făcând bășcălie de explicațiile ,, șchioape”ale munistrului Muncii, fapt ce a determinat-o să încheie conferința de presă după numai o jumătate de oră de la deschiderea ei.
 Remarcabilă a fost intervenția prefectului Florin Homorean, care a încercat de fiecare dată să scoată pe doamna ministru din încurcătură.
(...)Sursă text Semnalul ORA-S, www.semnalulora.wordpress.com
Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. editare și montaj, ing. Aurel Grigore Sebeș, VGtv Regional www.vgtvregional.ro.