Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2020PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2020, partea 2EvenimentEveniment 2019Eveniment 20212. Eveniment 2021AdministratieAdministratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2019MondenSocial Social 2020Social 2019SănătateCulturăCultură 2019Cultură 2021EducațieReligie VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2021ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
index
Mehedinți. Festivalul Daco-Roman de la Drobeta, ediția III-a
Duminică 4 iulie 2021

  Trei zile de istorie, spectacol, muzică, dans, paradă, demonstrații militare au avut loc la Muzeul Regiunii Porților de Fier (Castrul Roman) din Drobeta Turnu Severin în cadrul Festivalului Daco- Roman ,,Drubeta”, la sfârșitul săptămânii trecute.   Prima ediție a festivalului a început în 2018 din dorința de a se readuce în memoria publicului activitățile, obiceiurile și stilul de viață din antichitate, în cadrul atelierelor de reconstituire istorică susținute de membrii asociațiilor prezente la acest eveniment, redând atmosfera unei lumi de acum 1900 de ani.  Vizitatorii au putut admira nu numai parada portului antic, demonstrațiile de luptă, dar și îndeletnicirile oamenilor acelor vremuri precum prelucrarea ceramicii, a metalului, țeserea și coaserea, vestimentației, a textilelor în general.  De asemenea, vizitatorii au mai putut descoperi gastronomia antică, tehnica militară antică, prelucrarea pieilor de animale, muzica şi dansul antic, însă au putut să cunoască și să experimenteze artele şi meșteșugurile antice.

Mai multe amănunte în revista Semnalul ORA S.
Redactor/ Reporter Georgiana Leulescu, op. Imag. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș,
www.vgtvregional.ro
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mehedinți. Promovarea Turismului la Severin cu fonduri europene
Vineri 3 iulie 2020

Săptămâna trecută a avut loc la Teatrul de Vara din Municipiul Drobeta Turnu Severin prezentarea unui proiect inedit denumit „Secretele cetăților medievale de-a lungul Porților de Fier”, prezentat de primarul Marius Screciu, proiect ce se derulează împreună cu Primăria Kladovo din Serbia și care are drept scop promovarea potențialul turistic în orașul de pe malul stâng al Dunării.
„Cu fonduri europene, prin Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, am achiziționat costume și instrumente medievale, pe care le vom utiliza în evenimentele și acțiunile care să pună în valoare obiectivele istorice din Drobeta Turnu Severin.
Proiectul mai presupune organizarea de evenimente medievale, crearea unui brand turistic, panouri informative, echipamente electronice pentru ghidarea turiștilor către Cetatea Severinului, dar și amplasarea de indicatoare stradale pentru traseele turistice.
Împreună cu vecinii noștri de peste Dunăre am câștigat 4 proiecte cu finanțare europeană, în valoare totală de 2.384.052, 26 euro și constă în Montarea de panouri fotovoltaice pe 6 clădiri administrative; Dotarea serviciilor de urgență; Secretele cetăților medievale; (...)
Redactor/ Reporter Georgiana Leulescu, op. Imag. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro
Mehedinți. Gala Palatului Culturii ,, Teodor Costescu” ediția V
Luni 20 decembrie 2020
Cu prilejul împlinirii a 97 de ani de existență a Palatului Culturii ,,Teodor Costescu” Drobeta Turnu Severin, în Sala ,, Virgil Ogășanu” a avut loc cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor de Excelență, eveniment desfășurat luni, 13 noiembrie, a.c. Cu această ocazie au fost premiați 10 oameni de cultură și de artă locali, care au sprijinit și promovat actul cultural severinean. Pentru cinstirea memoriei unor personalități culturale mehedințene, organizatorii au înființat și două premii speciale, respectiv profesorul Mircea Borcoman și interpretul Petrică Mâțu Stoian. Astfel că îndrăgita interpretă de muzică populară Nina Predescu a primit premiul ,,Petrică Mâțu Stoian”, pentru păstrarea și promovarea tradițiilor românești. ,,Este neașteptat acest premiu primit, mai ales că Petrică Mâțu Stoian mi-a fost foarte bun prieten și coleg. Această distincție mă onorează și îmi dă speranța că, noi oamenii de cultură vom merge mai departe, iar tradițiile noastre nu se vor pierde” a spus emoționată, Nina Predescu. Prezent la acest eveniment a fost și primarul Marius Screciu care a ținut să puncteze că indiferent de problemele survenite asupra comunității locale, și nu numai, actul cultura va continua. ,, Deși această pandemie a redus la maxim activitatea culturală, noi, primăria , Palatul Cultural alături de oameni de bine din județul Mehedinți și Drobeta Turnu Severin, am continuat să avem acte culturale, am continuat să susținem cultura, am continuat să fim alături de severineni cât și de artiști. Să sperăm că în perioada următoare vom scăpa de acest virus și vom putea reveni la lucrurile pe care le făceam înainte, la zilele orașului, la spectacole frumoase, la piese de teatru, lucruri care ne bucură vița de zi, cu zi și ne scot din această însingurare, așa cum au spus și cei premiați, azi. ”. a spus edilul din Drobeta Tr. Severin. (…) Mai multe amănunte la VGtv Regional și în revista tipărită Semnalul Oltului, Râmnicului Argeșului și Severinului. Redactor Georgia Sebeș, op. imagine Grigore Sebeș.