Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2020PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023AdministratieADMINISTRAȚIE 2023Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenSocial Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieEmisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
index
EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020
Olt. 10 Mai, zi cu triplă semnificație în istoria poporului român marcată și la Slatina
Miercuri 10 mai 2023
Data de 10 mai are triplă semnificație de-a lungul timpului în istoria poporului român, respectiv Ziua Idependenței de Stat, Ziua Regalității și Ziua încoronării primului rege al României Carol I.
Dacă la10 Mai  1886, este data la care era sărbătorită Ziua Naţională a României, aceasta a fost sărbătorită până în 1948, când s-a instaurat regimul comunist în țara noastră.  
Carol de Hohenzollern Sigmaringen a sosit la București, la 10 mai 1866 și  a depus în fața Parlamentului României jurământul de credință, fiind încoronat Principe al României, cu numele Carol I. încoronat Principe al României, cu numele Carol I.
Un alt eveniment marcant al istoriei noastre naționale a fost proclamarea de către Principele Carol I, la 10 mai 1877, a  Independenței de Stat a României, cucerită ulterior de țara noastră pe câmpul de luptă în timpul războiului ruso-româno-turc din anii 1877-1878.
  Trebuie reamintit faptul că România a recâștigat atunci Dobrogea,  dar a pierdut sudul Basarabiei. 
 Pentru a marca cele trei evenimente, autoritățile din Olt, politicieni, șefii ai IJJ, ISU și IPJ reprezentanți ai instituțiilor publice și UZPR Olt ,, Pan M. Vizirescu, Filiala Olt au depus coroane de flori la Cimitirul Eroilor. 
De asemenea, prefectul Județului Olt, Florin Homorean a vorbit despre importanța istorică a acestei zile.
 Cei prezenți, au asistat la parada o militară formată din militari jandarmi, pompieri și polițiști care au defilat pe acordurile Fanfarei ,, Lyra Band” coordonată de Mr ( r) Ilie Hău.
 Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgia Sebeș, VGtv Regional www.vgtvregional.ro
-------------------------------------------------------------------------------
Olt. Petrecere de 8 Martie organizată de VGtv Regional la Restaurantul Senator din Slatina
Joi 9 martie 2023
Și anul acesta am continuat o tradiție începută în urmă cu 8 ani pentru sărbătorirea Zilei Femeii, un eveniment special conceput pentru a aduce în prim plan nu numai dragostea și respectul pentru doamnele și domnișoarele prezente, dar și frumusețea dansurilor și cântecelor populare oltenești din zona de nord a județului Olt. 
De această dată, vedetele populare au fost o parte din Ansamblul ,,Zestrea Poboranilor” din Poboru, un ansamblu care a reprezentat localitate la foarte multe spectacole oferite cu prilejul zilelor localităților oltene, dar și în emisiunile de folclor de la televiziunile naționale. (...) 
Amănunte text în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului, de luni 13 martie, www.semnaluora.wordpress.com.
 Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgia Sebeș, VGtv Regional www.vgtvregional.ro
---------------------------------------------------------------------------------
Olt. Comunismul- o pagină a istoriei noastre scrisă cu sânge la Izvoarele
14 ianuarie 2023

Anul acesta, pe 14-15 ianuarie se împlinesc 62 de ani de la lupta împotriva colectivizării din localitățile oltene, ocazie cu care a avut loc, o comemorare a celor 60 de eroi din comuna Izvoarele. Evenimentul, ajuns la cea de-a X-a ediție, a fost organizat, ca de fiecare dată de Lt. Col.(rtr) Victor Epure, fiu al satului, președinte al Asociației Cultul Eroilor- Regina Maria, Filiala Olt. 
I-au fost alături și au vorbit despre jertfele celor 60 de izvorani curajoși care au avut de suferit în pușcăriile comuniste Mihaela Lală, directorul Muzeului Câmpiei Boianului ,,Traian Zorzoliu” de la Drăgănești Olt, primarul Florian Constantin, Barbu Bărbulescu, urmaș al unuia dintre cei care au avut de suferit pentru că a refuzat să se înscrie în colectiv, dar și (...)
 Continuare text în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului (www.semnalulora.wordpress.com), luni 16 ianuarie 2023
Redactor/ reporter Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgia Sebeș
Olt. Ionuț și Doinița Dolănescu au făcut show de Sf Constantin și Elena la Ziua Comunei Crâmpoia
Duminică 23 mai 2023
Primăria și Consiliul Local Crâmpoia au organizat și în acest an Ziua Localității duminică, 21 mai de Ziua Sf, Împărați Constantin și Elena, o sărbătoare care a ajuns la Ediția a IX, grație primarului Ionel Mirea. Astfel că, sute de locuitori din Crâmpoia dar și din localitățile vecine au fost prezenți la petrecerea oferită de autoritățle locale, alături de interpreți îndrăgiți, printre care am amiti pe Doinița și Ionuț Dolănescu, Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Dorina Mete, Rapsozii Oltului de Jos, Costel David, Denisa, etc. Evenimentul a început la orele 15.00 când, pe scena amplasată pe terenul de sport au evoluat copiii de la ansamblurile folclorice din Crâmpoia, Nicolae Titulescu și Seaca. 
Surpriza momentului a fost duetul excepțional al lui Ionuț Dolănescu cu Mariana Ionescu Căpitănescu, care au interpretat melodii foarte îndrăgite ale Mariei Ciobanu și Ion Dolănescu. 
 A urmat festivitatea de premiere a șapte cupluri care sărbătoresc în acest an ,, Nunta de Aur!”, pe care primarul comunei Crâmpoia, Ionel Mirea nu i-a uitat și cărora le-a pregăti o serie de surprize muzicale, dar și câte o diplomă aniversară, o sticlă de șampanie, un buchet de flori și un premiu în bani.
 Felicităm și noi acești oameni minunați, care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie, și cărora le spunem ,, Ani mulți, sănătoși și fericiți împreună!”: Leonte și Ion Rada, Staicu Petre și Didina, Sora Ion și Lucreția, Bădoi Anghel și Maria, Mirea Florea și Georgeta, Mirea Constantin și Ioana, Mirea Marin și Neaga. (...) Sursă text Semnalul Oltului Râmnicului, Argeșului și Severinului, luni 22 mai 2023 .
Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. Ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgia Sebeș.
Edit your tet here