Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2020PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022AdministratieAdministratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenSocial Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2019Cultură 2022EducațieReligie VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
index
EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020
Olt. ,,Ziua Legumicultorului Pleșoian” sărbătorită cu muzică bună și interpreți îndrăgiți
Luni 8  august 2022
Sărbătoarea Legumicultorului Pleșoian din Pleșoiu, una dintre cele mai îndrăgite sărbători inițiate de primarul Valeriu Măndescu, a fost marcată de toți localnicii, duminică 7 august a.c. Cei prezenți s-au prins în hore și sârbe pe muzica îndrăgiților interpreți invitați de autoritățile locale, printer care enumerăm pe Dorina Mete, Costel David, Olguța Berbec și Remus Novac, Mariana Ionescu Căpitănescu. 
 Dacă pe parcursu zilei, toți cei prezenți au apreciat interpreții de muzică populară cântând și dansând alături de ei, seara, când s-a încheiat această frumoasă sărbătoare, a fost una magică, destinată tinerilor pleșoieni. Aceștia s-au distrat dansând pe melodiile antrenante ale Ronnei Riva, una dintre cele mai promițătoare artiste ale momentului. Cu un succes notabil la nivel internațional, artista își dorește să facă valuri și în România. 
A colaborat cu nume mari din muzica internațională, a făcut muzică la nivel înalt, iar cel care a descoperit-o a fost nimeni altul decât Costi Ioniță. 
Prezentatorul evenimentului a fost jurnalistul Claudiu Ene, care a surprins publicul cu câteva melodii interpretate la superlativ din repertoriul regretatului Dan Spătaru. 
 Întregul eveniment a fost înregistrat în exclusivitate de VGtv Regional și difuzat, a doua zi pe site-ul www.vgtvregional.ro.
 Parteneri media ai ,,Zilei Legumicultorului Pleșoian” vor fi VGtv Regional, revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului, precum și Antena Satelor, reprezentată de corespondentul Constantin Pașol. 
Sursă text Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeşului şi Severinului. Redactor Georgiana Leulescu, op. imag- Grigore Sebeş, editare şi montaj TV- Georgia Sebeş. VGtv Regional www.vgtvregional.ro
--------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Cântec, joc și voie bună de ziua comunei Spineni
Duminica 7 august 2022
Frumoasa localitate Spineni, va marca la sfârșitul acestei săptămâni 507 ani de atestare documentară, de când voievodul Neagoe Basarab, la 20 mai 1515 dăruiește lui Manea Vulpariul, un important nobil al începutului de secol XVI, jumătate din ocina Popei din Spineni. 
Localitatea, se pare că este cu mult mai veche.
 Această constatare s-a făcut în 1990 când, în urma unor cercetări arheologice sumare în punctul „Moara lui Iovescu”, din satul Vineți au fost găsite urme de locuințe pe două nivele de locuire din din secolele IV, VII și VII. 
Din nefericire, lucrările nu au continuat și în anii următori, deoarece terenul a fost parcelat și redat proprietarilor de terenuri agricole. 
 Așadar, festivitățile celei de-a VI-a Ediție a Zilei Comunei Spineni au debutat sâmbătă, 6 august în jurul orei 15.00 și s-au desfășura pe scena amplasată în curtea la Școlii Generale Alunișu, unde au evoluat artiști îndrăgiți ai muzicii populare românești precum Nicolae Datcu, Sorinel de la Slatina și formația sa , precum și Emilia Ghinescu. 
  Și-au mai dat concursul copii de la Ansamblurile de Cântece și Dansuri ,,Florile Alunișului” din Spineni și ,,Zestrea Poboranilor” de la Poboru, coordonați de coregraful Ana-Maria Răduleanu. 
A urmat un moment festiv în care au fost premiate cuplurile care s-au căsătorit, ori au împlinit 50 de ani de căsătorie după anul 2019, dar și copii nou-născuți în ultimii doi ani. (...) 
Sursă text Semnalul Oltului, Ramnicului, Argeşului şi Severinului. 
Preyentator- redactor Georgiana Leulescu, op. imag- Grigore Sebeş, editare şi montaj TV Georgia Sebeş. VGtv regional www.vgtvregional.ro
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Sărbătoarea Secerișului la Serbănești cu Constantin Măgureanu și Niculina Stoican
Joi 21 iulie 2022
De Sf. Ilie, localitatea Șerbănești din Județil Olt a marcat o nouă ediție a Sărbătorii Secerișului, eveniment desfășurat în Târgul Comunal.
 Mugurel Breoi, primarul localității și Consiliul Local au oferit surprize foarte frumoase serbăneștenilor premiind pe cei mai buni elevi, cuplurile longevive dar și o bătrânică care a împlinit 100 de ani.
În partea a doua a acestui eveniment copiii de la Ansamblurile din localitate dar și din Perieți, coordonați de instructorul Marian Stănescu au prezentat câteva dansuri populare specifice zonei Oltului.
 Cea de-a XI ediție a Sărbătorii Secerișului de la Șerbănești, a continuat cu un regal de muzică populară a imor inerpreți foarte îndrăgiți premul Verginica Neagu, Marian Medregoniu, Vonstantin Enceanu, Niculina Stoican, Emil Badea și alții.
 ( Amănunte text Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului, luni, 25 iulie, 2022 )
Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgia Sebeș. VGtv Regional, 3 iulie 2022, www.vgtvrgional.ro
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Revedere după 40 de ani cu generația anilor 1982 de la Scornicești
Sâmbătă 2 iulie 2022
Foștii elevi ai Liceului Agroindustrial Scornicești, generația1982 s-au revăzut după 40 de ani,  sâmbătă, 2 ulie, a.c., la Restaurantul Mario din Jitaru, Scorniceți.
Încă emoționați de revedere, cei prezenți au povestit în deschidere câte ceva despre cariera lor, familie și bucuria de a se simți din nou, ca la 18 ani.
 În acest sens aț aminti printre alții pe Georgiana Sbeș ( Leulescu), Nelu și Paula Stancana, Iulian Bărăscu, Costel Pașol, Verginica Bucur (Ungureanu), Dan Tudor, Ioana Șofaru (Ilie), Viorica Ciobanu, Florica Scurtu, Lili Riza, Nicu Udrea, Lucica Miu, etc
. După păstrarea unui moment de reculegere în amintirea celor care au plecat dintre noi- arât profesor cât și colegi, evenimentul organizat de subsemnata, Georgiana Leulescu, fostă elevă și colegă a acestei generații, a continuat cu o frumoasă reprezentație artistică a Ansamblului ,, Zestrea Poboranilor” de la Poboru, sub coordonarea instructorului Ana Mirela Răduleanu.
 Petrecerea a continuat cu ședințe foto, dar și cu sârbe și hore în care s-au prins toți cei prezenți, dansând până seara târziu.
Și cum foarte mulți, din această generație nu au putut veni din diferite motive, s-a luat hotărârea ca la anul să se repete această Revedere. Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgia Sebeș. VGtv Regional, 3 iulie 2022, www.vgtvrgional.ro
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Petrecere câmpenească de Rusalii la Dobroteasa cu Emilia Ghinescu și Nicu Paleru
Duminică 12 iunie 2022

Ion Crăciuneascu, primarul comunei Dobroteasa a pregătit o serie de surprize pentru iubitorii folclorului autentic, într-un spectacol cu nume sonore al muzicii populare românești.
Evenimentul s-a petrecut cu prilejul celei de-a XX-a ediție a Festivalului călușeresc de la Câmpu Mare, acolo unde se păstrează adevăratele treadiții și obiceiuri de Rusalii.
 Astfel că, pe scenă au urcat îndrăgiţii interpreți Emilia Ghinescu şi Nicu Paleru, precum și artişti ai Ansamblului Folcloric Doina Oltului" Slatina: Maria Ghinea, Neta Soare, Cătălin Bărbulescu şi Daniel Roşoga.
Acompaniamentul muzical afost asigurat de o parte din Orchestra Ansamblului ,,Doina Oltului", ceilalți fiind împărțiți în alte localități ale Oltului, precum Brâncoveni, Ianca și Șopârlița, unde se defășura Festivalul ,,Călușul Oltenesc”, ediția a II-a, sau Ziua Localității. Mai multe amănunte despre frumoasa tradiție de Rusalii în Oltenia, în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului.

Redactor Georgiana Leulescu, op. Imag. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Concursul cetelor de călușari de la Câmpu Mare, la ediția XX
Duminică 12 iunie 2022
După o absență de doi ani, Festivalul-concurs al cetelor călușăreşti din satul Câmpu Mare al comunei Dobroteasa este reluat anul acesta, evenimentul ajungând la cea de-a XX-a ediție. Festivalul va avea loc în prima zi de Rusalii, duminică 12 iunie, începând cu orele 9.00, pe scena amenajată special din Târgul săptămânal aflat în satul Câmpu Mare. La această ediție își vor da concursul cetele de călușari din Dobroteasa, Vitomirești, Verguleasa, Valea Mare, Oporelu, Sâmburești și Drăgoiești- Vâlcea.  Petrecerea câmpenească de Rusalii de la Dobroteasa este organizată sub egida Consiliulul Județean Olt, prin Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Olt, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Dobroteasa și Parohia Câmpu Mare - Dobroteasa.
Mai multe amănunte de la această frumoasă sărbătoare a comunei Dobroteasa veți putea urmări în exclusivitate la VGtv Regional, www.vgtvregional.ro.
Redactor Georgiana Leulescu, op. Imag. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș
============================================--------------------
Olt. Bustul fotbalistului Ion Oblemenco dezvelit la Corabia
Vineri 13 mai 2022
Vineri 13 mai, a.c., autoritățile locale ale orașului Corabia alături de mari personalități sportive din Craiova, dar și de politicieni olteni, au dezvelit un bust al marelui fotbalist Ion Oblemenco, chiar lângă Sala de Sport a urbei. Din partea Universităţii Craiova au participat președintele clubului, Sorin Cârţu, managerul general Marcel Popescu, şi el originar din Corabia, precum şi câţiva componenţi ai Craiovei Maxima: Costică Donose, Nicolae Ungureanu şi Silviu Lung. Invitat special a fost cel mai bun prieten al lui Ion Oblemenco din perioada de jucător, Teodor Ţarălungă, extrema de legendă a Ştiinţei, care i-a oferit cele mai multe assist-uri golgheterului absolut al echipei din Bănie. Ion Oblemenco s-a născut pe 13 mai, 1945 la Corabia, provenind din părinți refugiați din Basarabia, și-a început cariera sportive în 1958 la echipa Progresul Corabia, la numai 13 ani, unde a jucat până în 1960, apoi s-a mutat la Electroputere Craiova pentru doi ani. La vârsta de 19 ani, Oblemenco a fost cumpărat de la CS Universitatea Craiova de către Valentin Stănescu, la Rapid, unde a jucat, între anii 1964-1966 alături de celebrul cuplu de atacanți Ion Ionescu și Emil Dumitriu, care făceau parte și din echipa Națională a României și de la care a învățat foarte multe. A părăsit Rapidul în vara anului 1966 și s-a întors la Universitatea Craiova, unde a evoluat vreme de 11 sezoane. Primul an petrecut la gruparea fanion a Olteniei a fost unul de excepţie. A reuşit 17 goluri şi a devenit golgeterul României, fiind supranumit ,,Tunarul”. Oblemenco și-a petrecut cea mai mare parte a carierei jucând pentru Universitatea Craiova, fiind cel mai bun golgheter al clubului din toate timpurile, jucând în 285 de meciuri, cu un total de 167 de goluri (...) Sursă text Semnalul ORA.
Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, op. imag. Grigore Sebeș, editare și montaj, Georgia Sebeș. www.vgtvregional.ro
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Ziua Națională a Medicului Veterinar marcată la Slatina
Joi  12 mai 2022
Ziua Națională a Medicului Veterinar este sărbătorită la 15 mai, dată cu multiple semnificații pentru medicina veterinară românească, fiind instituită la cel de-al VI-lea Congres Național de Medicină Veterinară, desfășurat în anul 1994. După doi ani de restricții cauzate de pandemia cu Covid, Ziua Națională a Medicului Veterinar, s-a desfășurat la Slatina, într-un cadru festiv la Restaurantul PSG, unde au participat zeci de medici veterinari din județul Olt.
Evenimentul a fost organizat cu succes de către vicepreședintele Colegiului Medicilor Veterinari din România, dr. Ion Bozgă, președinte al filialei oltene, care a oferit câte o cupă și o diplomă aniversară tuturor medicilor veterinari olteni, fie pensionari sau activi.
 În deschiderea evenimentului, dr. Ion Bozgă a făcut un scurt istoric al Medicinei Veterinare, despre car a spus că a fost înființată printre printr-un decret semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, la 15 mai 186, când a început să funcţioneze Şcoala de Medicină Veterinară, în cadrul Şcolii de Medicină şi Farmacie, înfiinţată şi condusă de Carol Davila.
 Zece ani mai târziu, respectiv la 15 mai 1871, 14 medici veterinari au semnat o "Declaraţiune", care a stat la baza înfiinţării Societăţii de Medicină Veterinară, recunoscută ca persoană juridică la 4 august 1919, prin Decretul Lege nr. 3298 al Regelui Ferdinand I. La 29 iunie 1914, la un an de la cel de-al III-lea Congres Naţional de Medicină Veterinară, a avut loc Şedinţa de constituire a Asociaţiei Generale a Medicilor Veterinari din România (...) Sursă text Semnalul ORA.
Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, op. imag. Grigore Sebeș, editare și montaj, Georgia Sebeș. www.vgtvregional.ro
----------------------------------------------------------------------------
Olt. Festivalul ,,Romula Fest” de la Dobrosloveni, un omagiu adus înaintașilor noștri geto- daci
Sâmbătă 11 septembrie 2021
În localitatea Dobrosloveni din Județul Olt, în perioada 10-12 septembrie a.c., s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Festivalului ,, Romula Fest”, un proiect ambițios al primarului localității, Gheorghe Tudorașcu, având în vedere că aici au fost descoperite vestigii ale civilizației Geto- Dacice în urmă cu peste 2000 de ani.
Evenimentul s-a desfășurat în satul Reșca, acolo unde mai multe asociații culturale au prezentat de la îmbrăcămintea și armele cu care erau dotați înaintașii noștri până la meșteșugurile și gastronomia acelor timpuri.
Pentru prima dată, cu ocazia acestui eveniment s-a desfășurat și o tabără de sculptură în lemn cu drujba, acest lucru datorându-se unui vâlcean, Adrian Bondoc, mare iubitor de artă. Acesta este patronului Pensiunii ,,Cerna” de la Vaideeni, unde în fiecare an, în luna iulie se desfășoară o astfel de tabără tematică. Adrian Bondoc ne-a declarat întrun scurt interviu pentru VGtv Regional că a reunit cele două festivlaluri, unul pentru aducerea în prim-plan a înaintașilor noștri care au trăit aici din cele mai vechi timpuri și au luptat pentru acest pământ, iar celălalt de promovare a artiștilor plastici din toată țara, sculptori în lemn cu drujba.
,, Am reunit cele două festivaluri c u care participăm la astfel de evenimente în toată Olteni, pentru ca oamenii să știe despre trecutul nostru, nu numai în Olt, Vâlcea, Mehedinți sau Gorj ci în toată țara. De anul acesta, cele două evenimente s-au contopit. Sculptorii au venit aici să facă elemente tematice, strict ale festivalului, respectiv daci și romani. Și cum ,,Romula Malvaa fost în acest an și la Pensiunea Cerna din Vaideeni, am venit și noi aici. De asemenea, în acest an am pornit un proiect de anvergură care se referă la unificarea Olteniei cu frații noștri din Bulgaria, Serbia, Muntenegru și Croația. (...) Sursă text Semnalul ORA&S.
Mai multe amnunte la VGtv Regional, www.vgtvregional.ro Redactor/ Reporter Georgiana Leulescu, imaginea ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș.
---------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Muzică, dansuri populare oltenești și artificii de Ziua comunei Slătioara
Miercuri 8 septembrie 2021
Așezată în imediata apropiere a municipiului Slatina, însă pe malul drept al Oltului, comuna Slătioara beneficiază de apă, canalizare, gaze și drumuri asfaltate și reabilitate, ceea ce a făcut ca foarte mulți slătineni, și nu numai să își construiască aici case moderne, sau afaceri de succes.
Înființată în urmă cu cinci ani de către actualul primar Savu Ungureanu, Ziua Localității Slătioara a fost una organizată la superlativ. Invitații au fost pe măsura așteptărilor, iar slătiorenii s-au distrat până noaptea târziu.
Așadar, profitând de o zi frumoasă în care creștinii ortodocși au sărbătorit ,, Nașterea Maicii Domnului, sau Sf. Maria Mică, edilul de la Slătioara, Savu Ungureanu a ținut să petreacă alături de consătenii săi, pe stadionul din localitate, unde au participat sute de localnicidar și fii ai satului plecați pe alte meleaguri.
Festivitățile au fost deschise oficial, seara în jurul orelor 17.00, cu evoluția de excepție a membrilor Ansamblului Folcloric de la Optași, coordonat de Marin Scarlat, care odată urcați pe scenă, au fost aplaudați minute în șir de către sărbătoriți.
Tot cu acest prilej, primarul Savu Ungureanu a ținut să ofere diplome și premii în bani cuplurilor care în acest an au împlinit sau împlinesc 50 de ani de căsătorie. Aceștia sunt Nicu și Victoria Badea, Sfetcu Florea și Maria, Cârstoiu Nicolae și Emilia și familia Vătășoiu, oameni frumoși și harnici care s-au respectat și s-au iubit timp de 50 de ani, motiv pentru care îi felicităm la rândul nostru.
, Redactor Georgiana Leulescu, op. Imag. Ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș.
Olt. Sărbătoarea poborenilor ,,Firul de aur din lada cu zestre străbună” – o ediție la superlativ
Marți 9 august 2022

Comuna Poboru a îmbrăcat duminică, 7 august, a.c., din nou haine de sărbătoare și a petrecut alăturii de fii satului, până seara târziu la cea de XXI-a Ediție a sărbătării numite sugestiv ,,Firul de aur din lada cu zestre străbună”, eveniment  așteptat cu nerăbdare de poborani, dar și de cei din localitățile învecinate .
Primarul Iulian Bărăscu și Consiliul Local al Primăriei Poboru au ținut ca această sărbătoare să fie una deosebită și, pe lângă Ansamblul local ,, Zestrea Poboranilor” să invite interpreți îndrăgiți, instrumentiști dar și dansatori ai Ansamblului Profesionist ,, Doina Oltului” din Slatina.
 Festivitățile dedicate zilei localității Poboru au debutat cu premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, cărora, primarul Iulian Bărăscu le-a oferit diplome de onoare, flori, șampanie și câte un plic cu bani din partea Primăriei și Consiliului Local.(...)
 VGtv Regional, www.vgtvregional.ro
 Reporter Camelia Sârbu, op. imag.; Nicolae Sârbu, redactor: Grigore Sebeș, editare și montaj TV: Georgiana Sebeș.