Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2020PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023AdministratieADMINISTRAȚIE 2023Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenSocial Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieEmisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
index
Eveniment***Eveniment***Eveniment***Eveniment***Eveniment***Eveniment***Eveniment***Eveniment***Eveniment***
Memorialul ,,Vasile Militaru” marcat și-n acest an la Ocnele Mari
Joi 8 iulie 2021

 Ca de fiecare dată pe 8 iulie, și în acest an, la Ocnele Mari a fost comemorat marele poet anticomunist Vasile Militaru, sub titulatura ”FENOMENUL OCNELE MARI – Memorialul Vasile Militaru”. Acest simpozion național a fost organizat de autoritățile locale în colaborare cu Casa de Cultură ,,Mircea Demetriade”, Consiliul Județean Vâlcea, Muzeul Județean și Direcția Județeană pentru Cultură Vâlcea.
Evenimentul a debutat la Monumentul Foștilor Deținuți Politici de la Ocnița, moderator fiind istoricul Eugen Petrescu, iar despre importanța acestei comemorări a vorbit primarul Remus Sasu și vicepreședintele CJ Vâlcea, Florian Marin.
Statuia este aşezată pe locul fostei saline din Ocniţa și a fost concepută de sculptorul, pictorul şi ziaristul Petre Cichirdan în anul 2004.
Marele poet anticomunist este comemorat, la iniţiativa regretatului preot Petre Veţeleanu – paroh la una din bisericile din Ocnele Mari, anual, începând din anul 2000, însă numai din 2015 are loc și un Festival de poezie religioasă, Tot din anul 2000, se fac slujbe de pomenire a poetului, la cimitirul Bozasca. (...) Sursă text Semnalul ORA.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------
9 Mai, zi cu triplă semnificație marcată la Rm Vâlcea

  Ziua de 9 mai este dedicată unor ceremonii speciale ci prilejul sărbătoririi Zilei Europei, Ziua Independenței de Stat a României dar și a și a Victoriei Coaliției Antifasciste.
 Pentru a marca aceste evenimente, autoritățile județene și locale din Vâlcea, precum și șefi ai instituțiilor deconcentrate și a unui numeros public vâlcea,  s-au întâlnit în fața Prefecturii unde au participa la arborarea drapelelor României și Uniunii Europene.


Redactor: Andreea SIMA, Operator imagine -montaj TV: Andrei PETRE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Comuna Frânceștii a sărbătorit 623 de ani de atestare documentară D
Luni 25 septembrie 2017
Duminică, 24 septembrie 2017, frumoasa localitate Frânceşti, aflată pe Valea Bistriţei și-a sărbătorit Ziua comunei, sub genericul „Fiii satului”. La iniţiativa primarului liberal Daniel Paraschiv, Consiliul Local şi Primăria comunei au aprobat un interesant şi atractiv program cultural, artistic şi educativ, extrem de interesant. Aflat la primul mandat, dar și la primul eveniment de acest fel, vizibil emoționat, primarul Daniel Paraschiv a atras de partea lui nemulțumirea PSD-iștilor participanți la manifestare, deputați și senatori. Într-un final, busuiocul a fost dres, cum se spune în popor, de către administratorul public al județului, Adrian Mihăilă, care a înțeles emoțiile primarului Paraschiv și i-a invitat pe toți cei prezenți, indiferent de coloratura politică, la un pahar de șpriț, muzică și voie bună. La prima zi a comunei Frâncești, au participat, pe lângă parlamentari ai județului din PNL și PSD, consilieri județeni și localu, dar și primari ai localităților aflate în vecinătatea Frâncestiului, printre care am putut să-i remarcăm pe Mihai Mateescu, primarul orașului Băile Govora, Alexandru Dediu, primarul de la Păușești-Măglași, Cătălin Avan, primarul comunei Păușești-Otăsău. Evenimentul a fost onorat de prezența, pentru prima dată în Frâncești, a consacraților interpreți de muzică populară Petrică Mâţu Stoian şi Constantin Enceanu. Din program nu au lipsit şi alte momente cum ar fi: premierea cuplurilor care au sărbătorit 50 de ani de căsătorie, o suită de dansuri populare româneşti şi nu în ultimul rând, înfiinţarea de către Academia Olimpică Română – Filiala Vâlcea a unui Club Olimpic, ce va purta numele renumitului poet local prof. George Voica, din satul Surpatele. Această structură va avea rolul de a revitaliza, dinamiza, dar şi de relansare a mişcării cultural – artistice şi sportive prin promovarea valorilor olimpismului prin activităţi educative, de învăţământ, sportive şi cultural - artistice din întreaga comunitate.
 Redactor: Andreea SIMA, Operator imagine -montaj TV: Andrei PETRE
Vâlcea. Debut inedit la Tabăra de Sculptură de la Pensiunea Cerna, Vaideeni
Duminică 24 iulie 2022

Adrian Bondoc, administratorul Agropensiunii Cerna din satul cu același nume al localității Vaideeni, a organizat ce-a de-a VI-a ediție a Festivalului Național al Sculptorilor cu Drujba,, având și de această dată un debut inedit al evenimentului, desfășurat în perioada 24-31 iulie 2022. 
La acest eveniment au participat Subprefectul județului Vâlcea, Florentina Călin, primarul localității Vaideeni, Daniel Băluță, Gheorghe Tudorașcu, primarul localității  Dobrosloveni, Olt, alături de un grup de 
 În deschiderea Festivalului Național de Sculptură cu Drujba, care a avut loc duminică 24 iulie a avut loc și o demonstrație de parașutism organizată de Aeroclubul Roman, în memoria Smarandei Brăescu, prima femeie parașutist din România. 
 Astfel că, 6 parașutiști îmbrăcați în ia tradiţională românească au aterizat la Cerna în aplauzele celor prezenți la acest eveniment inedit, aducând cu ei o ștafetă sub forma unui steag pe care era imprimat chipul Smarandei Brăescu, care a fost predat mai întâi autorităților județene prezente, primarului Daniel Băluță, apoi înmânat sculptorilor pentru a le fi inspirație și muză în creațiile lor. (...) 
Mai multe amănunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului. VGtv Regional, Redactor/ reporter Georgiana Leulescu, op. imag. Grigore Sebeș, editare și montaj, Georgia Sebeș www.vgtvregional.ro