Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2020PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023AdministratieADMINISTRAȚIE 2023Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenMonden 2023Social Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieEmisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
index
,,Expopastoralis” sărbătoarea crescătorilor de animale din Rucăr
Luni 10 septembrie 2018
Sărbătoarea dedicată crescătorilor de animale din localitatea Rucăr, Argeș, numită sugestiv ,,Expopastoralis”, a ajuns anul acesta la ce-a de-a 38 ediție, eveniment desfășurat în perioada 8-9 septembrie. Această tradiție este păstrată încă din cele mai vechi timpuri, când ciobanii veniți de pretutindeni s-au pripășit pe aceste meleaguri și au căutat să aibă cele mai bune oi, cei mai harnici câini sau cei mai rapizi și puternici cai.
Comuna Rucăr din judeţul Argeş se află în extremitatea sudică a încântătoarei depresiuni cu valențe istorice şi turistice Bran – Rucăr, pe vechiul drum comercial şi diplomatic al ţării, drum care făcea legătura dintre Braşov şi vechile cetăţi de scaun ale Ţării Româneşti Câmpulung, Târgovişte şi mai târziu, Bucureşti, situat într-o zonă foarte frumoasă și înjurat de munți, între Câmpulung  și  Braşov.
În cadrul evenimentului aflat la cea de-a 38-a ediție, au fost promovate tradițiile muscelene, prilej cu care autoritățile locale au deschis, evenimentul la fel ca și în anii trecuți, cu o paradă a portului popular, dar și a celor mai frumoase exemplare de câini și cai, din centrul localității până la stadion.
  Premii pentru elevii premianți, cuplurile căsătorite de 50 ani și pentru crescătorii de animale
Dacă sâmbătă a avut loc un concurs de frumusețe la diferite rase de câini ciobănești și oi  aduși din toată zona de munte, duminică primarul Ionel Dulamă și viceprimarul Ion Părnuță, a ținut să premieze cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, cei mai buni elevi ai școlilor din localitate.
 Cuplurile care au împlinit sau vor împlinii în acest an o jumătate de secol de căsătorie, au primit din partea(...)
Sursă text Revista Semnalul Oltului, Ramnicului si Argesului,
Redactor VGtv Georgiana Leulescu,
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Artiști populari din Bulgaria la Ziua Comunei Bascov


Locuitorii comunei Bascov, din Argeș, au îmbrăcat din nou haine de sărbătoare la cea de-a IX- ediție a Zilei Comunei, duminică 30 august. Primăria, Consiliul Local şi Casa de Cultură „Adriana Trandafir” au organizat o serie de evenimente cultural- artistice cu artiști de marcă autohtoni, dar și cu invitați de seamă din Bulgaria, oraşul Kaspichan, înfrăţit cu Bascovul. Manifestările dedicate sărbătorii de suflet a bascovenilor, au debutat cu inuagurarea unui Centru de Zi pentru Copii, la Şcoala Valea Ursului, investiție în cadrul programului „Reabilitare şi modernizare şcoala cu clasele I – VIII. La tăierea panglicii au participat, pe lângă oficialitățile locale, prefectul Mihai Oprescu senatori și deputați argeșeni, dar și alți politicieni din zona. Începând cu orele amiezii, petrecerea câmpenească așteptată cu mult interes de bascoveni, s-a desfășurat pe izlazul Aninoasa din satul Brăileni.
( Mai multe amanunte in Revista Semnalul Oltului, Ramnicului si Argesului, de marti 8 septembrie 2015)
Redactor VGtv Georgiana Leulescu, 
CULTURĂ**********CULTURĂ*************CULTURĂ**********CULTURĂ*************CULTURĂ**********CULTURĂ*************CULTURĂ**********CULTURĂ*************
CULTURĂ**********CULTURĂ*************CULTURĂ**********CULTURĂ*************CULTURĂ**********CULTURĂ*************CULTURĂ**********CULTURĂ*************
Argeș. Noi descoperiri arheologice la Castrul Roman Jidova de la Câmpulung
  Miercuri 21 sept. 2021
Ieri la Câmpulung sa aut loc o conferință de presă organizată de CJ Argeș și Muzeul Județean la Castru Roman ,, Jidova”, unde au participat vicepreședintele CJ Argeș, Adrian Bughiu, presa locală și reginonală Acest castru se află în adminstrarea Consiliului Județean Argeș, un edificiu cunoscut dar nu atâta cât ne-am fi dorit noi. De aceea azi am susținut aceastpă conferință de presă în care am încercat să scoatem la iveală ultimile descoperiri de aici, împletind cu activitatea culturală a CJ Argeș. ” a precizat pentru început, Adrian Bughiu, adăugând că atunci când a preluat funcția de vicepreședinte și-a propus să promoveze cât se poate de mult actul cultural, tradiții, obiceiuri, de floră și faună, în special pe cel istoric cu potențial turistic de la nivelul județului Argeșul. ,, Edificiul în care ne aflăm astăzi are o istorie bogată în spate și chiar în acest an s-au descoperit lucruri importante, însă cum nu sunt un specialist, o să invit pe domnul, Cornel Popescu, directorul Muzeului Județean Argeș.” , a mai adăugat Bughiu.
La rândul său, Cornel Popescu a ținut să precizeze că acest ,,Castru Roman Jidova este unul dintre principalele obiective turistice din județul Argeș, din punct de vedere istoric, fiind sigurul castru de piatră de pe Transalutanus. De la Dunăre și până la Carpați avem 17 castre romane, din care 10 pe teritoriul județului Argeș. Așa cum se vede, pe lângă faptul că este singurul construit din piatră este într-o conservare foarte bună. Este un monument istoric, clasa A. De fapt avem în lista două monumente înscrise pe această listă a monumentelor istorice: unul fiind acest castru, însă în proximitate mai avem un castru din pământ construit pe timpul împăratului Traian. Acesta de aici fiind construit între anii 120 – 200, d. Chr. Aici a campat o cohortă Flavia a IV-a Comaghenorum. Cu sprijinul Consiliului Județean continuăm cercetarea sistematică începută în 1962. Inițial responsabil de șantier a fost domnul prof. Emilian Popescu, apoi domnul Constantin Petolescu. Astăzi, am putut face cunoscute descoperirile făcute de dl Petolescu alături de doi discipoli ai săi, Florian Matei Popescu și Dr. Nistor Ion Dumitrescu, de la Muzeul Județean Argeș.” (... ) Sursă text revista Semnalul ORA&S.
Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.ro Redactor Reporter Georgiana Luelescu, imaginea ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș