Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2020PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2022EvenimentEveniment 2019Eveniment 2021Eveniment 2022Eveniment 2023AdministratieADMINISTRAȚIE 2023Administratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2022Administratie 2019MondenSocial Social 2020Social 2022Social 2019SănătateCulturăCultură 2023Cultură 2019Cultură 2022EducațieReligieEmisiunea MERIDIAN SOCIAL VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2022ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialCulturăInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
index
ADMINISTRAȚIE OLT, 2O23
***Administrație ******* Administrație *******Administrație *******Administrație *******Administrație *******Administrație *******Administrație ****
Olt. Marius Oprescu: Avem bani de investiții pentru tot ce ne-am propus! 
  În ședința extraordinară Consiliului Județean Olt, s-au alocat peste 30 de mil. de lei pentru investițiile de anul acesta, urmând ca o altă parte să fie alocate după aprobarea bugetului și executarea unor studii de fezabilitate pentru obiectivele care mai există din excedentul Consiliului Județean Olt. „Consiliul Județean are încă fonduri pentru a începe și alte investiții  față de cele demarate, iar cea mai mare sumă de bani o primește Spitalul de Urgență Județean Slatina, aproximativ 16 mil. de lei, numai investiții, plus aproape 4 mil. de lei pentru cheltuieli curente” a susținut Marius Oprescu, președintele CJ Olt. Cele 4 mil. de lei redirecționate către spital urmează a acoperii sporurile de hrană ale salariaților, iar din suma de 16 mil. de lei, o parte considerabilă se va investi pentru refacerea creșei nr. 1 ca secție de psihiatrie. „(n.r. – ca proiecte în derulare) Avem continuarea lucrărilor la blocul medical, de asemenea avem bani strânși să realizăm pasarela între corpul medical și blocul central,  totodată,  am primit bani pentru deschiderea licitațiilor, pentru scoaterea la licitație a diferenței  ce a rămas nefăcută din blocul materno-infantil și blocului central. O parte din bani se vor redirecționa pentru reabilitarea blocului central, deoarece nu este prinsă pe fonduri europene, corpul central fiind prins pe modernizare și reabilitare pe CNI” a declarat Marius Oprescu după ședința Consiliului Județean Olt în care au fost bani dați cu o mână și luați cu alta. Potrivit celor susținute de președintele CJ Olt, se vor achiziționa o serie de aparatură medicală în valoarea de 3 mil. de lei și se va termina în acest an de reabilitat toate secțiile Spitalului de Urgență Județean Slatina, secții care vor fi dotate și cu mobilier nou, modern. Pe lângă investițiile din domeniul sănătății din Slatina, se va construi în acest an Secția de adiție a Spitalului de Psihiatrie Greci, așa cum a aprobat CJ Olt anul trecut. (...) Sursă text Semnalul ORA Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.ro  Redactor Ionuț Cocârlău, reporter Georgiana Raicu, op. Imag. Viorel Raicu
Olt. Daniel Tudor, primarul din Scornicești vine cu invesții importante pentru acest an
Marți 31 ianuarie 2023
Orașul Scornicești a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare mai accentuată, grație primarului Daniel Tudor, un om cu viziune și respect pentru doleanțele scorniceștenilor. 
 Astfel că, printre prioritățile sale au prins contur investiții în infrastructură, nu numai în oraș, dar și în aproape toate satele aparținătoare unde locuitorii pot beneficia de străzi moderne, apă și canalizare, gaze, reabilitări de școli și grădinițe sau baze sportive.
 Chiar astăzi, 31 ianuarie, a.c. pe ordinea de zi din cadrul ședinței ordinare, consilierii locali au votat toate proiectele propuse pentru 2023. Astfel că printre altele, se va continua extinderea reţelei de apă şi canal, se va demara extinderea reţelei de gaze și se va continua asfaltarea străzilor din satul Jitaru, Şuica, Str. Troneşti, Str. Giurgiului şi Bircii, urmând ca după finalizarea lucrărilor de canalizare să se asfalteze şi Teiuşul. 
Primarul vrea să mai construiască un teren de fotbal sintetic în satul Chiteasca, să reabiliteze spaţiile verzi în zona stadionului, să se continue lucrările de modernizarea a trotuarelor şi parcărilor din oraşul Scorniceşti, dar și modernizarea iluminatului public, acolo unde lucrările nu s-au efectuat încă. Tot în acest an se vor reabilita şi moderniza şcolile din Bircii, Mărgineni, Jitaru, Grădiniţa Chițeasca, dar și Liceul Constantin Brâncoveanu.(...) Amănunte despre proiectele ce vor fi implementate în acest an la Scornicești, în revista Semnalul ORA-S. 
Interviu realizat pentru VGtv Regional de Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro
--------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Consilierii județeni au împărțit o parte din excedentul bugetar din 2022
Luni 9 ianuarie 2023

Întruniți într-o  ședință extraordinară, consilierii județeni ai CJ Olt au împărțit nu mai puțin de 47.500.000 din excedentul rezultat la încheierea exrcițiului bugetar al anului 2022, pentru finanațarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare a bugetului local al Județului Olt pentru anul în curs. 
 Evenimenul a avut loc în Sala de Ședințe a CJ Olt, luni 9 ianuarie, a.c. și a fost prezidat de vicepreședintele Virgil Delureanu. 
 Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.ro
 Redactor Georgiana Leulescu, op. imag ing. Grigore Sebeș, edit. și montaj TV Georgia Sebeș


Olt. CJ a aprobat 18 proiecte, printre care și o rectivizare bugetară
Joi 27 aprilie 2023 


  Astăzi, în Sala de ședințe a CJ Olt, s-a desfășurat ședința ordinară în care au fost aprobate toate cele 18 proiecte de lege propuse de președintele, Marius Oprescu.
 
Printre acestea am amiti câteva mai importante, respectiv sprijin financiar pentru unitățile de cult religios, rectificarea bugetară, modificarea organigramei CJCA Olt, modificarea ștatului de funcții la SJU Slatina, acordarea unui imobil pentru înființarea unei Stații de Popmpieri la Dobroteasa,etc. 


Amănunte în revista Semnalul ORA-S. 
Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro