Olt. Marius Popescu, primarul de la Gostavățu: Vreau gaze până la sfârșitul mandatului!
Miercuri 6 septembrie 2023
Comuna Gostavățu, este recunoscută a nivelul Județului Olt, dar ș la nivel național ca una dintre cele mai importante bazine legumicole din Olt. Într-un interviu acordat postului nostru de televiziune, VGtv Regional primarul comunei Gostavățu, Marius Popescu a declarat că în cele aproape cinci mandate, sub conducerea sa comuna Gostavățu se poate mândri cu o infrastructură de invidiat, apă canalizare, modernizarea și dotarea școlilor cu mobilier nou, în general cu tot ce a fost necesar pentru ca localnicii să ducă o viață liniștită. Primarul ne-a mai spus că în acest timp a mai reabilitate și utilat complet cele două cămine culturale, biblioteca comunală și primăria.
De asemenea, edilul din Gostavățu a montat un sistem video cu camere în toată comuna, dar și în unitățile de învățământ. Localitatea Gostavățu fiind una legumicolă, primarul a inițiat un proiect împreună cu Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare ( ANIF) Caracal, decolmatându-se vechile canale de irigații fiind utilizate de legumicultorii din zonă, pentru că peste 60 % dintre ei au solarii și grădini cultivate cu legume. Pe masa de lucru a primarului din Gostavățu se mai află și un proiect pentru construirea unui depozit, cu bani din fonduri europene pentru păstrarea legumelor și fructelor, pentru ca legumicultorii noștri să nu mai dea marfa la samsari pe prețuri de nimic.
Acesta, a promis locuitorilor din Gostavățu că, până la finalul mandatului, să introducă gazele naturale în toată localitate. În acest sens a demarat un proiect comun cu localitățile vecine Stoenești, Băbiciu și Scărișoara, care a fost depus pentru aprobare și finanțare. (...) Mai multe amănunte în revista Semnalul ORAS.
Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Nicuşor Sîia, primarul comunei Radomirești va construi un Centru Social pentru bătrâni
În condițiile în care unii edili se vaietă că nu sunt bani pentru investițiile necesare comunității lor, alții găsesc resursele necesare grație muncii profesioniste pe care o depun alături de angajații primăriei.
Din 2012, în comuna Radomirești primar este Nicușor Sîia, acesta a bifat foarte multe realizări. Una dintre acestea fiind Piața Agroalimentară, făcută prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) Vedea-Găvanu-Burdea, un proiect realizat prin fonduri europene, dată în folosință în octombrie 2015. Primarul dorește să construiască un Centru Social pentru bătrânii, din localitate, însă scandalurile mediatice pe această temă l-au cam pus pe gânduri.
Cu toate acestea, nu dorește să își dezamăgească consătenii și va face ca totul să fie conform legii.
Potrivit primarului Nicușor Sâia, la nivelul comunei Radomirești, funcționează trei cămine culturale, unde își desfășoară activitatea copiii de la Ansamblu Folcloric „Bujorelul”, pentru care a făcut documentația de reabilitare și modernizare prin GAL Vedea- Găvanu- Burdea.
Tot aci, dispensarul uman, reabilitat și modernizat, funcționează cu două cabinete medicale, unde își desfășoară activitatea doi medici de familie și 3 asistenți medicali. Școlile și grădinițele, de asemenea au fost reabilitate, modernizate și utilate complet, unde învață aproximativ 250 de copii.
De asemenea, primarul ne-a mai spus că în ultima perioadă a finalizat modernizarea drumurilor care leagă satele între ele în lungime de 7 km, plus încă 15 străzi și 2,5 km de șanțuri betonate, având cale de acces la fiecare proprietate. (...)
Amănunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului, de luni, 23 iulie 2023.
Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgia Sebeș www.vgtvregional.ro
----------------------------------------------------
Olt. Adrian Căprița, primarul din Grojdibodu dezamăgit de birocrația impusă autorităților locale
Vineri 14 iulie 2023
Pentru mulți, localitatea Grojdibodu din sudul județului Olt, este necunoscută sau știu foarte puține lucruri despre importanța ei istorică, în urmă cu 2000 de ani. Aici, împăratul Traian a construit unul dintre cele trei mai importante poduri peste Dunăre, între Dolni Vadin ( Bulgaria) – Grojdibodu, celelate două fiind între Drobeta și Pontes, precum și Sucidava ( Corabia)- Oescus. Din păcate, Podul roman de la Dolni Vadin-Grojdibodu a fost ignorat de secole, în primul rând din cauza absenței de orice mențiune despre aceasta în orice sursă antică, literare sau de altă natură. Mai mult, imaginea podului nu a fost păstrată nicăieri, iar istoricii spun că ar fi fost normal să găsim o schiță pe o monedă sau pe un medalion comemorativ. Tot ei spun că nici cronicarii vremii nu au scris despre importanța și existent podului.
Podul Dolni Vadin-Grojdibodu a fost, probabil, eclipsat de faima podului de la Drobeta care a fost construit de împăratul Traian între cele două războaie dacice, la fel ca și Sucidava-Oescus care a fost construit mai târziu, pe vremea împăratului Constantin cel Mare.
Trebuie precizat că podul roman, Dolni Vadin- Grojdibodu nu avea dimensiunea sau monumentalitatea celor două poduri de la Drobeta și Sucidava, însă era la fel de important. În plus, acesta a fost plasat într-un loc oarecum obscur, greu accesibil în epoca modernă.
Revenind la zilele noastre, localitatea Grojdibodu a cunoscut o dezvoltare mai importantă grație administrației locale aflată sub conducerea primarului, Adrian Căprița, un adevărat gospodar care pune pe primul plan necesitățile comunității.(...)
Amănunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului, Argeșului și Severinului, de luni, 17 iulie 2023. Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj TV Georgia Sebeș www.vgtvregional.ro
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vlădila, o localitate rurală invidiată de orășeni pentru frumusețea investițiilor
Miercuri 12 iulie 2023
Situată în sudul județiului Olt, comuna Vlădila este una dintre localitățile oltene care asigură cetățenilor tot confortul necesar pentru a-și duce o viață liniștită și decentă.
Astfel că, grație investițiilor făcute de primarul Marian Tocea, comuna arată foarte frumos. Primăria este una modernă, construită în urmă cu câtiva ani utilată și dotată complet, școlile și grădinițele reabilitate și modernizate, Centrul de Permanență- la fel, nu mai vorbim de alimentare cu apă, canalizare sau asfaltarea tuturor străzilor.
Însă, cea mai admirabilă investiție, făcut cu bani puțini este zona Parcului comunal, unde primarul și consilierii locali au amenajat câteva fântâni acoperite, un teren de sport cu nocturnă, dar și un lac de agrement. (...)
Amănunte în revista Semnalul ORA-S, de luni 17 iulie 2023.
Pentru VGtv Regional, a consemnat redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro
------------------------------------------------------------------------------
Olt. Primar Ion Doldurea: Călușul Românesc- una dintre atracțiile turistice din zona Caracal
Luni 12 iunie 2023
În perioada 9-11 iunie la Centrul Cultural Municipal „Radu Șerban” din Caracal, s-a desfășurat Festivalul Internațional de Folclor ,,Călușul Românesc”, eveniment Evenimentul cultural artistic ajuns la ediția cu numărul 52. Festivalul internațional „Călușul Românesc”, a fost organizat de Primăria și Consiliul Local și Centrul Cultural Municipiul „Radu Șerban” Caracal și s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, respectiv 9-11 iunie 2023.
Au avut loc parade ale portului popular, demonstrații de dans pe Platoul Administrativ din fața Primăriei Caracal, ateliere de dans în Parcul „Constantin Poroineanu”, spectacole-concurs la Teatrul de Vară și simpozionul „Călușul Identitate Românească”.
Primarul Carcalului, Ion Doldurea ne-a declarat că nul acesta, au fost invitate mai multe cete de căluşari din diferite judeţe, respectiv Olt, Argeş, Dolj, Vâlcea, Sibiu, Bistrița Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, dar şi ansambluri din străinătate, precum Serbia şi Bulgaria.
Doldurea afirmă că acest eveniment, denumit sugestiv Festivalul Internațional de Folclor ,, Călușul Românesc”, poate fi considerat una dintre atracțiile turistice ale urbei ce a primit de curând statulul de ,,Oraș stațiune de interes local”.
Amănunte în revista Semnalul ORA-S, de luni 12 iunie 2023. Pentru VGtv Regional, a consemnat redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro
----------------------------------------------------------------------------------------
Olt. CJ a aprobat 18 proiecte, printre care și o rectivizare bugetară
Joi 27 aprilie 2023
Astăzi, în Sala de ședințe a CJ Olt, s-a desfășurat ședința ordinară în care au fost aprobate toate cele 18 proiecte de lege propuse de președintele, Marius Oprescu.
Printre acestea am amiti câteva mai importante, respectiv sprijin financiar pentru unitățile de cult religios, rectificarea bugetară, modificarea organigramei CJCA Olt, modificarea ștatului de funcții la SJU Slatina, acordarea unui imobil pentru înființarea unei Stații de Popmpieri la Dobroteasa,etc.
Amănunte în revista Semnalul ORA-S.
Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro
-----------------------
Olt. Daniel Tudor, primarul din Scornicești vine cu invesții importante pentru acest an
Marți 31 ianuarie 2023
Orașul Scornicești a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare mai accentuată, grație primarului Daniel Tudor, un om cu viziune și respect pentru doleanțele scorniceștenilor.
Astfel că, printre prioritățile sale au prins contur investiții în infrastructură, nu numai în oraș, dar și în aproape toate satele aparținătoare unde locuitorii pot beneficia de străzi moderne, apă și canalizare, gaze, reabilitări de școli și grădinițe sau baze sportive.
Chiar astăzi, 31 ianuarie, a.c. pe ordinea de zi din cadrul ședinței ordinare, consilierii locali au votat toate proiectele propuse pentru 2023. Astfel că printre altele, se va continua extinderea reţelei de apă şi canal, se va demara extinderea reţelei de gaze și se va continua asfaltarea străzilor din satul Jitaru, Şuica, Str. Troneşti, Str. Giurgiului şi Bircii, urmând ca după finalizarea lucrărilor de canalizare să se asfalteze şi Teiuşul.
Primarul vrea să mai construiască un teren de fotbal sintetic în satul Chiteasca, să reabiliteze spaţiile verzi în zona stadionului, să se continue lucrările de modernizarea a trotuarelor şi parcărilor din oraşul Scorniceşti, dar și modernizarea iluminatului public, acolo unde lucrările nu s-au efectuat încă. Tot în acest an se vor reabilita şi moderniza şcolile din Bircii, Mărgineni, Jitaru, Grădiniţa Chițeasca, dar și Liceul Constantin Brâncoveanu.(...) Amănunte despre proiectele ce vor fi implementate în acest an la Scornicești, în revista Semnalul ORA-S.
Interviu realizat pentru VGtv Regional de Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro
--------------------------------------------------------------------------------------
Olt. Consilierii județeni au împărțit o parte din excedentul bugetar din 2022
Luni 9 ianuarie 2023
Întruniți într-o ședință extraordinară, consilierii județeni ai CJ Olt au împărțit nu mai puțin de 47.500.000 din excedentul rezultat la încheierea exrcițiului bugetar al anului 2022, pentru finanațarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare a bugetului local al Județului Olt pentru anul în curs.
Evenimenul a avut loc în Sala de Ședințe a CJ Olt, luni 9 ianuarie, a.c. și a fost prezidat de vicepreședintele Virgil Delureanu.
Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.ro
Redactor Georgiana Leulescu, op. imag ing. Grigore Sebeș, edit. și montaj TV Georgia Sebeș
Olt. Marius Popescu, primarul de la Gostavățu: Vreau gaze până la sfârșitul mandatului!
Vineri 17 noiembrie 2023
Primarul orașului Balș, Cătălin Rotea a bătut pala cu reprezentanții firmei multinaționale din Germania, care va crea aproximativ 500 sute de noi locuri de muncă în următorii doi ani, primii o sută de oameni, fiind angajați până în ianuarie 2024. Aceasta este una dintre promisiunile făcut la începutul mandatului său din 2020.
În acest sens, Rotea a organizat o conferință de presă, vineri 18 noiembrie, a.c., în care a precizat că este foarte mândru de faptul că Hengst Filtration, o firmă cu o cifră de afaceri de 700 milioane euro în 2022, a ales să vină la Balș, după ce a cumpărat o altă firmă, IAC, care a plecat la scurt timp de la înființare, pe vremea fostului primar, Mădălin Teodosescu. (...)
Acesta a mai precizat că avut mai multe întâlniri față în față, prin teleconferință și prin videoconferință, cărora le-a prezentat și oferit o schemă de ajutor de stat, care n-a fost acceptată de niciun consilier al Opoziției. Pentru a-I face pe nemți să învestească la Balș, Rotea le-a oferit 50% reducere la impozitul pe clădiri și pe terenuri.(...)
De asemenea, primarul Balșului a adăugat că primele 100 de joburi pentru care Hengst Filtration va face angajări sunt cele de operatori, tehnicieni, ingineri, instalatori, dar și alte categorii de personal în sectorul administrativ al firmei.
Așa că, cine dorește să se angajeze la această firmă își poate depune CV-ul pe adresa de e-mail application@hengst.de.(...)
Mai multe amănunte în revista Semnalul ORAS de luni, 20 noiembrie 2023.
Redactor Georgiana Sebeș, op. imag., editare și montaj TV, ing. Grigore Sebeș