Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2020PoliticăPolitică 2019Politică 2020Politică 2020, partea 2EvenimentEveniment 2019Eveniment 20212. Eveniment 2021AdministratieAdministratie 2020Administratie 2020- 2021Administratie 2019MondenSocial Social 2020Social 2019SănătateCulturăCultură 2019Cultură 2021EducațieReligie VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieAdministratie 2021ReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialInvățământReligieVGtv GorjAdministrațieReportajEvenimentCONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
index
EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020******EVENIMENT 2020
Olt. Muzică, dansuri populare oltenești și artificii de Ziua comunei Slătioara
Miercuri 8 septembrie 2021
Așezată în imediata apropiere a municipiului Slatina, însă pe malul drept al Oltului, comuna Slătioara beneficiază de apă, canalizare, gaze și drumuri asfaltate și reabilitate, ceea ce a făcut ca foarte mulți slătineni, și nu numai să își construiască aici case moderne, sau afaceri de succes.
Înființată în urmă cu cinci ani de către actualul primar Savu Ungureanu, Ziua Localității Slătioara a fost una organizată la superlativ. Invitații au fost pe măsura așteptărilor, iar slătiorenii s-au distrat până noaptea târziu.
Așadar, profitând de o zi frumoasă în care creștinii ortodocși au sărbătorit ,, Nașterea Maicii Domnului, sau Sf. Maria Mică, edilul de la Slătioara, Savu Ungureanu a ținut să petreacă alături de consătenii săi, pe stadionul din localitate, unde au participat sute de localnicidar și fii ai satului plecați pe alte meleaguri.
Festivitățile au fost deschise oficial, seara în jurul orelor 17.00, cu evoluția de excepție a membrilor Ansamblului Folcloric de la Optași, coordonat de Marin Scarlat, care odată urcați pe scenă, au fost aplaudați minute în șir de către sărbătoriți.
Tot cu acest prilej, primarul Savu Ungureanu a ținut să ofere diplome și premii în bani cuplurilor care în acest an au împlinit sau împlinesc 50 de ani de căsătorie. Aceștia sunt Nicu și Victoria Badea, Sfetcu Florea și Maria, Cârstoiu Nicolae și Emilia și familia Vătășoiu, oameni frumoși și harnici care s-au respectat și s-au iubit timp de 50 de ani, motiv pentru care îi felicităm la rândul nostru.
, Redactor Georgiana Leulescu, op. Imag. Ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș.
Olt. Festivalul ,,Romula Fest” de la Dobrosloveni, un omagiu adus înaintașilor noștri geto- daci
Sâmbătă 11 septembrie 2021
În localitatea Dobrosloveni din Județul Olt, în perioada 10-12 septembrie a.c., s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Festivalului ,, Romula Fest”, un proiect ambițios al primarului localității, Gheorghe Tudorașcu, având în vedere că aici au fost descoperite vestigii ale civilizației Geto- Dacice în urmă cu peste 2000 de ani.
Evenimentul s-a desfășurat în satul Reșca, acolo unde mai multe asociații culturale au prezentat de la îmbrăcămintea și armele cu care erau dotați înaintașii noștri până la meșteșugurile și gastronomia acelor timpuri.
Pentru prima dată, cu ocazia acestui eveniment s-a desfășurat și o tabără de sculptură în lemn cu drujba, acest lucru datorându-se unui vâlcean, Adrian Bondoc, mare iubitor de artă. Acesta este patronului Pensiunii ,,Cerna” de la Vaideeni, unde în fiecare an, în luna iulie se desfășoară o astfel de tabără tematică. Adrian Bondoc ne-a declarat întrun scurt interviu pentru VGtv Regional că a reunit cele două festivlaluri, unul pentru aducerea în prim-plan a înaintașilor noștri care au trăit aici din cele mai vechi timpuri și au luptat pentru acest pământ, iar celălalt de promovare a artiștilor plastici din toată țara, sculptori în lemn cu drujba.
,, Am reunit cele două festivaluri c u care participăm la astfel de evenimente în toată Olteni, pentru ca oamenii să știe despre trecutul nostru, nu numai în Olt, Vâlcea, Mehedinți sau Gorj ci în toată țara. De anul acesta, cele două evenimente s-au contopit. Sculptorii au venit aici să facă elemente tematice, strict ale festivalului, respectiv daci și romani. Și cum ,,Romula Malvaa fost în acest an și la Pensiunea Cerna din Vaideeni, am venit și noi aici. De asemenea, în acest an am pornit un proiect de anvergură care se referă la unificarea Olteniei cu frații noștri din Bulgaria, Serbia, Muntenegru și Croația. (...) Sursă text Semnalul ORA&S.
Mai multe amnunte la VGtv Regional, www.vgtvregional.ro Redactor/ Reporter Georgiana Leulescu, imaginea ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș.