Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2020PoliticăPolitică 2019Politică 2020EvenimentEveniment 2019Eveniment 2020AdministratieAdministratie 2020Administratie 2019MondenSocial Social 2020Social 2019SănătateCulturăCultură 2019Cultură 2020EducațieReligie VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialInvățământReligieSemnalul ORACONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
index
Social****** Social******Social****** Social******Social****** Social******Social****** Social******Social****** Social******Social****** Social******
Social****** Social******Social****** Social******Social****** Social******Social****** Social******Social****** Social******Social****** Social******
O

Olt. GAL Ghimpețeni printre cele mai performante din țară

Vineri 31 ianuarie 2020
Puțini știu de faptul că primul Grup de Acțiune Locală din țară a fost înființat la Ghimpețeni, Olt în 2007, de către inimosul primar de atunci, Constantin Ciobanu. Acest Grup de Acțiune Local, sub denumirea de ,, GAL VEDEA-GĂVANU-BURDEA”, este coordonat de o echipă de specialiști din Ghimpețeni, sub conducerea președintelui Constantin Ciobanu. Are nu mai puțin de 19 localități din Olt și Teleorman, cu tot atâtea primării și peste 100 de agenți economici și PFA-uri.
În acest sens ținem să amintim comunele Ghimpețeni, Seaca, Stoicănești, Crâmpoia, Văleni, Șerbănești, Mihăiești, Vâlcele, Radomirești, Movileni, Nicolae Titulescu, Schitu, Izvoarele, Coteana, Mărunței, orașul Drăganești – Olt, Gostavățu, Dăneasa, precum și Dobrotești din Teleorman.  Aceste localități se pot mândri cu investiții foarte importante  de interes public precum terenuri de sport, reabilitări cămine culturale, școli și dispensare, construcții de piețe agro-alimentare, utilaje de deszăpezire, un centru  socio-comunitar pentru persoane marginalizate sau abuzate,  etc. În sistemul privat s-au făcut investiții în domeniul agricol, pentru achiziționarea de utilaje agricole, în domeniul sănătății făcându-se dotări chiar și pentru cabinete stomatologice sau pentru construcția de pensiuni  (...)
Sursă text Semnalul ORA
Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, op. imagine, editare și montaj ing. Grigore Șebeș www.vgtvregional.ro
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Virgil Popescu interesat de Centralele termice ecologice Ecohornet
Marți 21 ianuarie 2020
Inventatori, cercetători și agricultori din țară, au fost astăzi prezenți la sediul fabricii de centrale termice din București, aparținând inventatorului Iulian Horneț, unul dintre cei mai recunoscuți și apreciați oameni de știință din țară , dar și de peste hotare.
Interesat de invenția sa a fost și noul ministru al Economiei și Energiei, Virgil Popescu, care a rămas impresionat de randamentul acestor centrale ecologice.
Potrivit lui Iulian Horneț, centralele termice inventate de el și fratele săi, au un randament de 99% și sunt pretabile la încălzitul caselor, în sectorul agricol, industrial, etc. Aceste centrale ar putea înlocui cu succes mastodonții centralelor de cartier din orașe cu costuri extrem de mici.
Chiar dacă este de foarte mulți ani pe piață cu aceste centrale, niciunul dintre miniștrii de până acum nu au înțeles că aceste centrale ecologice care ard peleți din toate gunoaiele unei comunități, sunt cele mai eficiente din lume, fără să polueze.
 De această dată, ministrul Energiei Virgil Popescu a fost foarte receptiv la prezentarea inventatorului român și a promis că va găsi soluțiile necesare pentru implementarea acestora în sistemul public, sprijinind pe cei interesați cu proiecte pentru accesarea de fonduri europene.
(...) Sursă text Semnalul ORA
Redactor Georiana Leulescu, op. imag. editare și motaj, ing. Grigore Sebeș VGtv Regional www.vgtvregional.ro

Olt. Prefectul Florin HOMOREAN asigură cetățenii de tot sprijinul său
Marți 18 februarie 2020

Florin HOMOREAN a fost numit prefect de Olt odată cu venirea la conducere a Guvernului PNL, declarându-se o persoană competentă pentru această funcție, întrucât în trecut a mai lucrat în instituții publice, fiind implicat și în reprezentarea României la nivel european.
Cu toate acestea, noul prefect se confruntă cu impedimente ivite în cadrul noii funcții pe care o ocupă de numai 2 luni. Noul prefect a program de audiență în fiecare de zi de miercuri, în săptămânile impare ale lunii, între ora 0900-1200.
„Surprinzător, inginer fiind, nu sunt jurist, este că după 30 de ani de la Revoluție sau de la prima lege a fondului funciar, oamenii încă vin în număr foarte mare să se plângă de modul de aplicare al fondului funciar. Privesc cu părere de rău această situație, pentru că cetățenii noștri se plâng în continuare de această problemă după atâția ani” a declarat în cadrul interviului acordat pentru VG TV Regional, Florin HOMOREAN.
Recomandarea prefectului (n.r. – în legătură cu problemele fondului funciar) a fost îndrumarea persoanelor către Oficiul de Cadastru, deoarece multe dintre probleme țin de cadastru, de a avea titlu de proprietate, care să corespundă cu ceea ce se află în teren. „Am sfătuit cetățenii să urmeze calea justiției, pentru că este singura cale care poate duce la rezolvarea cauzelor uneori, le-am acordat tot sprijinul necesar, i-am îndrumat sub ce formă să se adreseze instanței sau Agenției de Cadastru” a precizat prefectul de Olt.( ...) Sursă text Semnalul ORA.
Redactor/ Reporter Georgia Sebeș, op. imag editare și montaj ing. Grigore Sebeș VGtv Regional www.vgtvregional.ro