Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitateActualitate 2020PoliticăPolitică 2019Politică 2020EvenimentEveniment 2019Eveniment 2020AdministratieAdministratie 2020Administratie 2019MondenSocial Social 2020Social 2019SănătateCulturăCultură 2019Cultură 2020EducațieReligie VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentAdministrație CulturăEducație ReportajVGtv MehedințiActualitateAdministrațiePoliticăEvenimentSocialInvățământReligieSemnalul ORACONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
index
Mânăstirea Schitul Topolniței și tumultoasa sa istorie

15 octombrie 2019
Dacă despre Vâlcea se spune că este unul dintre cele mai frumoase locuri binecuvântate de Dumnezeu cu ape tămăduitoare, munți falnici sau păduri seculare, județul Mehedinți nu este mai prejos. Cazanele Dunării, mânăstirile, munții legendari cu  nume dacice și vestigiile istorice, aduc în zonă mii de turiști dornici să își petreacă timpul liber într-un mod cât mai autentic.
Aflată la numai 20 de km de Severin, reședința județului Mehedinți, Mânăstirea Topolnița este  o veche așezare monahală ortodoxa din Episcopia Severinului si a Strehaiei, așezată pe valea râului cu același nume din comuna Izvorul Bârzii.
Ctitorită de boierii Craiovești, în secolul al XVI-lea, pe vatra unei biserici mai vechi, Mânăstirea Topolnița a fost zidita de Sfântul Nicodim, ctitorul mânăstirilor Tismana și Vodița.
Biserica veche a mânăstirii este închinată Sfântului Ioan Botezătorul, hram prăznuit în ziua de 29 august, când Biserica face pomenire de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Mânăstirea este însuflețită de o obște monahală de călugări.(...)
Aflată la numai 20 de km de Severin, reședința județului Mehedinți, Mânăstirea Topolnița este o veche așezare monahală ortodoxa din Episcopia Severinului si a Strehaiei, așezată pe valea râului cu același nume din comuna Izvorul Bârzii. Ctitorită de boierii Craiovești, în secolul al XVI-lea, pe vatra unei biserici mai vechi, Mânăstirea Topolnița a fost zidita de Sfântul Nicodim, ctitorul mânăstirilor Tismana și Vodița. (...) Sursă text Semnalul ORA
Interviu realizat pentru VGtv Regional de Georgiana Leulescu