Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitatePoliticăEvenimentAdministratieSocial SănătateCulturăEducațieReligie VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentAdministrație CulturăEducație ReportajCONTACT
index ydf-3q9d0pxy5gaw-tmw10

REGIONAL
Vizitatori/zi
25498135_1947967225220948_7706464568542970168_n

Olt. Cu lacrimi în ochi, Voiculescu a anunțat plecarea Siminicăi Mirea!
Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a organizat o conferință de presă că singurul senator liberal, Siminica Mirea, a părăsit partidul și a ales să meargă la PSD. Acesta i-a cerut senatoarei Siminica Mirea să-și predea mandatul, argumentând faptul că, pentru obținerea lui au muncit toți liberalii.,, Este o decizie surprinzătoare,, mai ales în aceste omente în care vedem că un președinte de partid este condamnat pentru a doua oară, de datat aceasta la închisoare cu executare de o instanță din România, care a hotărât prin orice mijloace să schimbe Codurile Penale și Legile Justiției pentru a scăpa, un senator, care până acum câteva zile ne ținea lecții de doctrină liberală, a decis să se alăture Partidului Social Democrat. Mai mult decât atât, am fost acuzat, inclusiv de dumneaei, că nu sunt un om de echipă. Am dat afară ( din PNL Olt- n.r.) și voi da pe toți acei care nu simt alături de PNL, pe cei care pun mai presus interesul personal față de cel al partidului, pe oportuniști, pe falș, pe trădători ” A spus, pentru început , șeful liberalilor olteni.
 Un alt reproș adus Siminicăi Mirea a fost faptul că aceasta a angajat la cabinetul parlamentar fiicele unui membru marcant al PSD, respectiv,  Șteomlega, de la Garda de Mediu, despre care a spus că nu este moral.
De asemenea, Voiculescu a adăugat că Siminica Mirea, ar și candidat, cap de listă,  pentru funcția senator în urma unor jocuri de culise  făcute de Blaga la București. Potrivit lui Voiculescu pe acest loc trebuia să candideze  răposatul Ion Moisescu, însă acesta a negat că ar ști că la Centru a existat un protocol rezultat în urma fuziunii prin absorție dintre PNL și PDL, potrivit căruia la alegerile parlamentare unul dintre șefii celor două partide să candideze pe primul loc la CD sau Senat. Și cum Gigel Știrbu alesese cu mult înainte să candideze pentru un nou mandat de deputat, Siminicăi Mirea, revenindu-i cealaltă poziție, respectiv nr. 1 la Senat. 
Trebuie reamintit faptul că  Moisescu a candidat pe poziția a doua la CD, după Gigel Știrbu, însă cei doi abia au trecut ca număr de voturi de jumătatea obținută de Siminica Mirea.(...) Sursă text Semnalul Oltului, Râmnicului si Argeșului  Redactor Georgiana Raicu, op. imagine, editare și montaj TV, ing. Viorel Raicu.
Se conturează o echipă puternică la PNL Olt, sau e doar o altă farsă?
Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, după câteva ,, bâjbe” a început să strângă în jurul său oameni de mare valoare politică dar și socială, care dau încredere electoratului de dreapta. Este vorba de dr. Viorel Dumitrescu, fiind unul dintre fondatorii Partidului Liberal la Olt, actualmente consilier județean. Tot el asigură interimatul președenției PNL Slatina, ales în unanimitate de BPL, după demiterea lui Gabriel Buliteanu. Marian Vasile, primarul comunei Studina, prim- vicepreședintele organizației județene a PNL Olt, pe domeniul Strategii Politice si Comunicare, este cel de-al doilea om politic adus în primele rânduri ale liberalilor olteni, de către Liviu Voiculescu. Cei doi au fost prezentați în cadrul unei conferințe de presă, explicând, la întrebările jurnaliștilor, ce i-a determinat să accepte funcțiile și ce au de gând să facă în continuare pentru ca PNL Olt să devină o opoziție puternică. În ceea ce-l privește pe dr. Viorel Dumitrescu, cel care a preluat interimatul de la șefia PNL Slatina, a spus că nu și-a dorit această funcție pentru că meseria sa îi ocupă foarte mult timp, însă se va implica foarte mult în consolidarea organizației municipale. De asemenea, Dumitrescu a mai ținut să precizeze că nu va candida la Primăria Slatina și va asigura interimatul până când organizația PNL Slatina, va alege un președinte care vrea să se poată lupta pentru fotoliul de primar al Slatinei. (...) Sursă text Semnalul Oltului, Râmnicului si Argeșului  
Redactor Georgiana Raicu, op. imagine, editare și montaj TV, ing. Viorel Raicu.

------------------------------------------------
Olt. Liberalii olteni iau măsuri drastice și se repliază   Liderul organizației județene PNL Olt, Liviu Voiculescu a vorbit vineri la Slatina, în cadrul unei conferințe de presă, despre schimbările care au avut loc în ultima perioadă, în structura filialei PNL Olt. Se încearcă o revitalizare a activității filialei PNL Olt, printr-o serie de schimbări în structura internă a partidului, iar una dintre deciziile importante, care au fost luate în ultima perioadă, în cadrul Biroului Politic Județean, a fost dizolvarea organizației PNL Corabia. Până la organizarea de alegeri statutare, a fost numit în funcția de președinte interimar al organizației, George Ciucu, care este consilier județean PNL și care a venit cu propunerea unui nou birou format din 19 persoane, cu care va încerca să revitalizeze activitatea politică a organizației Corabia. " Avem destui de mulți membrii la Corabia, dar din păcate, în ultima perioadă aceștia nu au fost convocați la diverse acțiuni ale partidului, drept pentru care s-a luat aceasta decizie" spunea președintele PNL Olt Liviu Voiculescu. De asemenea, BPJ Olt a luat act și de încetarea mandatului de prim-vicepreședinte al Ioanei Gherghiță, pe motivul numărului mare de absențe de la ședințele BPJ Olt, acumulate de Ioana Gherghiță. "Decizia a fost luată ca urmare a acumulării mai multor absențe consecutive de la ședințele acestui birou și pot să vă spun că dumneaei, de anul trecut, din luna octombrie, nu a mai participat la nici un fel de ședință și n-a avut nici un fel de activitate pentru PNL. Mi- ar fi plăcut, cum am văzut în ultima perioadă, că dumneaei este foarte activa pe rețelele de socializare, să fi fost și în cadrul filialei noastre și probabil în acea situație nu am mai fi ajuns aici.(…) De asemenea Biroul Politic Județean, a fost completat pe funcția de vicepreședinte pe domeniul justiție, administrație publică și (...) Sursă text Semnalul Oltului, Râmnicului si Argeșului  Mai multe amănunte la VGtv Regionalwww.vgtvregional.cabanova.com Redactor Ionuț Cocârlău, op. imagine  editare și montaj TV, ing. Viorel Raicu.

Olt. Marian-Jean Marinescu a început campania electorală! Luni 16 aprilie 2016 Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, a fost prezent într-o conferință de presă la Olt, la invitația președintelui liberalilor, Liviu Voiculescu. Marinescu a vorbit despre importanța preluării președenției Consiliului Europei ce-i va revenii, la începutul anului viitor, României, apreciind că Guvernul actual trebuie să facă eforturi susținute în combaterea corupției la nivel înalt. Jurnaliștii au întrebat dacă va mai candida pentru încă un mandat de europarlamentar sau dacp îi va lăsa locul deputatului de Olt, Gigel Știrbu. Acesta a răspuns că l-a auzit pe Gigel Știrbu, la Craiova, într-o conferință de presă, că el nu candidează la europarlamentare. Europarlamentarul a acuzat că autoritățile nu știu să selecteze prioritățile, nefiind nevoie de autostrada Craiova-Pitești. „Autostrada Craiova-Pitești este o autostradă ca să ajungem mai repede la București. Cred că o centură la Slatina și o centură la Balș, lucruri de bun simț, ar rezolva problemele.Avem nevoie de o autostradă de la Arad-Lugoj-Severinși prin Oltenia și să dică către Grecia, Bulgaria, Ungaria, ceea ce pentru regiunea noastră este extraordinar de important din punct de vedere economic” a spus Marian-Jean Marinescu. Acesta a punctat că actualul Guvern este cel mai slab Guvern de după 1990, cu un nivel de competență aproape de zero. Marian-Jean Marinescu a precizat că, un Guvern PNL ar fi mai potrivit pentru preluarea șefia Consiliului Europei deoarece „sunt oameni mai bine pregătiți și asta observ doar uitându-mă printre ei”.(...) Sursă text Semnalul ORA Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.cabanova.com Redactor Ionuț Cocârlău, , op. Imag. Editare și montaj, ing. Viorel Raicu  .  


Drumul Expres Craiova- Slatina Pitești, functionabil în 2020
 Vineri 16 februarie 2018 Prezent la Slatina cu ocazia inaugurării unei noi hale de producție a TMK Artrom, vicepremierul Paul Stănescu, a organizat o conferință de presă a sediul PSD Olt, alături de deputatul Florin Iordache, Marius Oprescu președintele CJ Olt și primarul Slatine, Emil Moț. În deschiderea conferinței de presă, vicepremierul a a declarat că va proceda precum președintele Iohannis, adică nu va mai veni cu o temă ci va lăsa presa să pună direct întrebări. După ce ne-a spus cât de mult au crescut pensiile și salariile dar și nivelul de trai, vicepremierul Paul Stănescu a cerut jurnaliștilor să i se pună întrebări, atât lui cât și celor care l-au însoțit. Întrebat de reporterul VGtv Regional, ce părerea are despre criticile aduse de premierul Viorica Dăncilă asupra Guvernului Tudose, cu privire la lipsa accesărilor fondurilor europene, în condițiile în care mulți dintre miniștrii sunt aceiași și în actualul Guvern, Paul Stănescu a declarat: ,, Doamna premier Viorica Dăncilă, a vorbit la general, însă e adevărat că România are risc de dezangajare la fonduri europene de 800 de milioane de euro. ”, precizând că noul Guvern va face tot ce-i stă în putință pentru a recupera acest handicap. Întrebat, de asemenea, de reporterul VGtv, care este stadiul lucrărilor la Drumul Expres Craiova- Slatina- Pitești, vicepremierul a precizat că au fost ceva probleme, însă acum se află în faza de  licitație  și în toamna acestui an vor începe lucrările, sau cel mai târziu în primăvara anului viitor dacă vor fi contestațiii. Cert este faptul că în 2020 Drumul Expres fa fi funcționabil. (...) 
 Sursă Text Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului. Redactor Georgiana Raicu, op. imag. editare și montaj, ing. Viorel Raicu VGtv Regional, www.vgtvregional.cabanova.com

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Voiculescu, PNL Olt: ,, Ce s-ar fi intâmplat dacă am fi avut monarhie?”
 Joi 21 decembrie 2017
Șeful interimar al PNL Olt, Liviu Voiculescu, primarul comunei Cungrea, a susținut ieri 20 decembrie o conferință de presă în care a abordat mai multe subiecte  cu privire la poziția partidului privind  modificarea legilor Justiției dar și stabilirea datei Conferinței județene când vor fi alegerile pentru șefia partidului dar și pentru o funcție de prim vicepreședinte și vicepreședinte pe comisia juridică.  Așadar, alegerile  vor avea loc pe 26 ianuarie, la Casa de Cultură a Tineretului, unde vor participa de 426 de delegaţi  din organizațiile locale cele mai reprezentative. De asemenea, Voiculescu a dezvăluit, printre altele, că  la această Conferință Județeană a PNL Olt, vor mai participa preşedintele PNL Olt, Ludovic Orban, împreună cu o serie de  nume importante din conducerea partidului, precum și parlamentarii olteni, respectiv senatorul Siminica Mirea și deputatul Gigel Știrbu, dar și șefi și parlamentari ai organizațiilor județene vecine Oltului.  Întrebat dacă va candida pentru președinția PNL Olt, acesta a confirmat, precizând că deocamdată este singurul candidat și că motivul ar fi o schimbare radicală în organizația locală, începând cu o comunicare mai bună.  De asemenea, Liviu Voiculescu a ținut să precizeze referitor la un posibil referendum cu privire la monarhie, că  de multe ori s-a întrebat ce s-ar fi întâmplat cu țara noastră dacă după Revoluție, s-ar fi instaurat o ,, monarhie parlamentară”. De asemenea, acesta a mai adăugat că liberalii, de-a lungul timpului, au susținut monarhia și au fost alături de Rege.
(...)  Sursă Text Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului.  Mai multe amănunte la VGTv Regional www.vgtvregional.cabanova.com Redactor Georgiana Raicu, op. imag. editare și montaj ing. Viorel Raicu. -------------
Gheorghe Duduială: Se apropie Centenarul Unirii, iar noi suntem mai dezbinați ca niciodată!
De curând am realizat un interviu foarte interesant cu editorialistul nostru inginerul craiovean Gheorghe Duduială, foarte cunoscut și apreciat în zona Olteniei pentru conferințele sale tematice. Politica și politicienii, viața socială, și economică, etc, toate aceste lucruri sunt subiecte inepuizabile pentru craioveanul nostru. Duduială a criticat dur modul defectuos în care s-a conturat politica de stat în ultimii 27 de ani, fapt ce i-a adus deseori necazuri din partea celor vizați, dar și respect din partea celor care nu acceptă să fie furați.  Reporter: Domnule Duduială,  de ce ați ales ca temă a discuției noastre ,,România destrămată sufletește”?  Gh. Duduială: ,, De foarte multă vreme tindem spre dezumanizare, tindem tot ce este mai rău pe acest pământ. Noi, înșine, ne facem mult rău! Am plecat de la idea că, mergând pe stradă am văzut că e o mare de tristețe, o mare de suferință, care pare să fi venit special pe capul acestui popor, fără ca masele largi să fie conștiente de direcția în care ne îndreptăm. Reporter: Masele astea de manevră despre care vorbiți, se spune că ar fi hipnotizate și că de 26 de ani votează aceleași simboluri, chiar dacă le face rău. Ce credeți că-i  determină să facă același  greșeli ?  Gh. D. Eu cred că iluziile în care încearcă și dorința de a crede în minciuni, de a rămâne ancorați în minciuni aproape 30 de ani, și-a lăsat amprenta destul de adânc asupra societății românești. Poate nu sunt afectate persoanele ,,hipnotizate” azi, dar cu siguranță copii și nepoții lor vor avea de suferit. Toate astea pentru că părinții și bunicii lor au reușit să le amaneteze viitorul, oferindu-le doar o sărăcie lucie. Redactor: De ceva timp încoace, scuzele guvernaților pentru nereușitele lor sunt puse pe seama unui așa-zis ,, Stat paralel”. Unde credeți că ar exista acest stat paralel? Gh. D. ,,Statul paralalel” nu există! Este doar o invenție a celor care s-au  înfruptat din munca celor mulți și atunci când cineva își permite să-i întrebe, sau să le spună că așa nu se mai poate, au inventat și dat publicității acest ,, stat paralel”. O spun fără nicio rezervă că România nu a ieșit niciodată din comunism.  Din păcate, astăzi s-a instaurat foarte bine burghezia comunistă, despre care Lenin spunea odată ,, Să vă ferească Dumnezeu de burghezia comunistă!”. (Mai multe amanunte in Semnalul ORA) Redactor Georgiana Raicu, op. imag. Viorel Raicu -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PNL Slatina, încearcă o nouă strategie politică


Organizația locală a PNL Slatina, condusă de Sorin Țîrcomnicu, a susținut ieri prima conferință de presă în formulă completă cu președintii organizațiilor interne.Astfel că a, alături de Țîrcomnicu au fost Văduva Ștefan președintele OPV3 Slatina ( Organizația Pensionarilor și Vârstei a Treia), Elena Iotu, președinta OFL Slatina și Dragoș Popa, președintele TNL Slatina.
După prezentarea fiecăruia, Dragoș Popa, inginer la ALRO, a spus că numărul tinerilor din organizație s-a diminuat mult după alegerile din 2016, așa că acum încearcă să aducă  alții care să dovedească veleități liberale, dornici de muncă și afirmare.
În schimb, Ștefan Văduva, fost polițist la SPR Olt, consilier local în CL Slatina, a precizat că în subordinea sa sunt aproape 200 de membrii..
(...) Sursa text Semnalul Oltului, Ramnicului si Argesului. Redactor Georgiana Raicu, op. imagine, editare și montaj, ing. Viorel Raicu ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- . Vicepremierul Paul Stănescu, citând pe Băsescu: Victor Ponta minte cu respiră!
Luni 30 octombrie 2017
Vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării a organizat, sâmbătă, 28 octombrie 2017, prima conferinţă de presă la sediul din Slatina, în noua sa calitate, însoțită fiind de Marius Oprescu, președintele CJ Olt  și Emil Moț, primarul Slatinei. Reamintim faptul că Paul Stănescu, a preluat atribuțiile de la Sevil Shhaideh în urmă cu două săptămâni, după ce aceasta împreună cu Rovana Plumb și-au dat demisia din cauza problemelor din justiție în Dosarul ,,Balta Belina”.  Paul Stănescu a afirmat că și-a dorit ca prima conferință de presă să fie la Slatina ,, pentru că sunt oltean şi n-o să uit niciodată de unde am plecat. Prioritatea mea este programul de guvernare, care se va aplica exact aşa cum ne-am propus, în campania electorală. Ne vom ţine de cuvânt şi îl vom duce la capăt, cu condiţia să fim la guvernare până în 2020”.  De asemenea, acesta a mai declarat că nu și-a dorit această funcție de ministru al Dezvoltării, însă a fost o decizie politică. ,, Să fiu foarte sincer, pentru că suntem aici, acasă, personal nu mi-am dorit să fiu vicepremier şi ministru al Dezvoltării, dar a fost o decizie a partidului. Aşa cum ştiţi, eu sunt un om de echipă şi, în discuţiile cu colegii mei, am acceptat acest lucru. Nu este o muncă uşoară, dar nu pot să spun că mi-e foarte greu, pentru că deja m-am lovit foarte multe lucruri, încă de când lucram în administraţia publică locală. Sigur, este vorba de o muncă mult mai complexă”, a spus pentru început, vicepremierul Paul Stănescu. (...) Sursa text Semnalul Oltului, Ramnicului si Argesului. Redactor Georgiana Raicu, op. imagine, editare și montaj, ing. Viorel Raicu
===============================================
Liviu Voiculescu a preluat din mers șefia PNL Olt
Marți 24 octombrie 2017
  Liviu Voiculescu, noul președinte interimar al PNL Olt, a organizat ieri prima sa conferință de presă din această postură, care a început cu un moment de reculegere în memoria fostului președinte Ion Moisescu. Voiculescu este în același timp vicepreședinte al PNL dar și primarul localității Cungrea, funcție obținută fără probleme la alegerile locale din 2016. Acesta a precizat că se bucură de sprijinul colegilor săi liberali care l-au în această funcție cu 24 voturi, 2 contra și 2 nule, la ședința Comitetului Județean Executiv al PNL Olt. 
De asemenea, Liviu Voiculescu, a mai punctat faptul că are o relație foarte bună cu cei doi parlamentari senatorul Siminica Mirea și deputatul Gigel Știrbu și că va face tot ce-i stă în putință să fie un liant între toți membrii liberală, adăugâng că are personalitatea necesară de a nu fi manipulat, știe să ia deciziile necesare din această poziție pe care o consideră o provocare, dar nu una de netrecut.
 Unul dintre jurnaliști a încercat să-i testeze cunoștințele despre istoria PNL, având în vedere că este de puțin timp liberal, întrebând cine a fondat și când acest partid. Răspunsul a fost prompt:,,  PNL s-a înființat la 24 mai 1875. Și vă spun de ce rețin cu exactitate data: eu sunt născut pe 24 mai 1981, aproape la 100 de ani de la înființarea lui. Chiar glumeam la un moment dat cu domnul președinte Moisescu, că nu e întâmplătoare venirea mea în acest partid...”
Răspunsul i-a lăsat cu gura căscată pe majoritatea jurnaliștilor, care credeau că pot să-l ironizeze în textele lor din ziare sau de la tv,  așa cum au făcut-o cu alții.
 Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.cabanova.com Redactor Georgiana Raicu, op. imag. editare și montaj, ing. Viorel Raicu
--------------------------------------------------------------------------------
Elena Iotu, reconfirmată în funcția de președinte al OFL Slatina
Vineri 29 septembrie 2017
Organizația de Femei al PNL Slatina  și-a reales joi 28 septembrie, BPL al cărei președinte  a fost aleasă Elena Iotu, cea care a ocupat până acum această funcție din poziția de interimar.
O va seconda din poziția de prim-vicepreședinte Viorica Cioarec, o liberală cu mulți ani vechime și care a promis celor prezenți că OFL Slatina va deveni cea mai puternică organizație.
 Întâlnirea doamnelor liberale din Slatina a avut loc Restaurantul Expres de la Slătioara, ce aparține lui Gabriel Buliteanu, liberal activ al partidului, fiul fondatorului PNL Olt, Marin Buliteanu.
 La eveniment au participat Sorin Țârcomnicu, președintele PNL Slatina, cel care a fost și moderatorul întâlnirii, Ion Moisescu președintele PNL Olt, deputatul Gigel Știrbu, Luminița Popescu președintele interimar al OFL Olt, Ștefan Văduva, președintele Persoanelor Vârstnice, dar și alți membrii ai PNL Olt.
 După alegerea și validarea BPL al OFL Slatina, Ștefan Văduva a invitat pe toți cei prezenți, în special pe doamnele liberale să petreacă în preambulul Zilei Persoanelor Vârstnice, zi marcată în fiecare an la 1 octombrie.
 Redactor Georgiana Raicu, op. imag. editare și montaj, ing. Viorel Raicu, VGtv Regional www.vgtvregional.cabanova.com
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Politică********Politică ********Politică********Politică ********Politică********Politică ********Politică********Politică ********Politică********Politică********
Mihai Niță: ALDE  nu se gândeste să părăsească coaliția
 Joi 1 noiembrie 2018

Deputatul ALDE Olt, Mihai Niță împreună cu vicepreședintele partidului Ioan Ciugulea au organizat special o conferință de presă, joi 1 noiembrie, pentru a lămuri că ruperea coaliției de guvernare este o pură ficțiune alimentată de presă care a speculat mai multe neînțelegeri dintre ALDE și PSD cu privire la unele proiecte legislative. ,, Domnul Tăriceanu ne-a rugat să tranșăm acest lucru pentru că este un zvon, o presupunere a mass-mediei pe Legea offshore care a fost adoptată în Camera Deputaților, miercuri 24 octombrie, la care ALDE a făcut câteva Observații. Această lege ar aduce mari avantaje țării noastre. Se presupune că în Marea Neagră s-au descoperit peste 200 de miliarde de mc de gaze. Ce vom face dacă această cantitate este mai mare? Noi am venit cu o soluție potrivit căreia să se restabilească costurile de exploatare.” ( ...) Sursă text Semnalul ORA.

Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Raicu, op. imag. ing. Viorel Raicu www.vgtvregional.ro