Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitatePoliticăEvenimentEveniment 2019AdministratieMondenSocial Social 2019SănătateCulturăCultură 2019EducațieReligie VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentAdministrație CulturăEducație ReportajSemnalul ORACONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
Eveniment
Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment*Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment*

S-au sărbătorit 15 ani de la aderarea României la NATO
Duminică 7 aprilie 2019

Ziua NATO este sărbătorită în România, pentru a marca momentul în care ţara noastră a aderat în mod oficial la Alianţă.
La 29 martie 2004, au fost depuse instrumentele de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.
Se împlinesc, anul acesta, 15 ani de când România este membră a NATO, dar şi 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei. România a fost invitată să adere la Alianţa Nord-Atlantică la Summit-ul NATO de la Praga din 2002. La acel moment, aliaţii au lansat invitaţii de aderare pentru 7 state – Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia şi Slovenia.
La 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.
Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului român la sediul NATO.
( ...) Sursă text Semnalul ORA.
Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Raicu, www.vgtvregional.ro


Ziua Jandarmerie Române marcată cu premieri, avansări și defilări
Miercuri 3 Aprilie 2019

Umbra aruncată asupra jandarmilor, pe 10 august 2018, din cauza unor personaje ,, subjugate” politicului, nu a scăzut cu nimic adevărata valoare și importanță a Jandarmeriei Române și cu atât mai puțin  a jandarmilor români, care de 169 de ani, de când domnitorul Grigore Alexandru Ghica, a înființat această armă, veghează asupra ordinii în țara noastră. Cu ocazia sărbătoririi la data de 3 aprilie, a 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt, desfășoară azi mai multe activități pentru a marca evenimentul. Festivităţile au debutat la ora 11.00 în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt, unde, în prezenţa reprezentanţilor instituţiilor colaboratoare, a personalului inspectoratului şi a ziariştilor din presa locală, au fost prezentate mesajele de felicitare adresate cu ocazia Zilei Armei și recompensele acordate celor mai merituoşi jandarmi olteni.
De asemenea, au fost premiaţi câştigătorii concursurilor sportive şi au fost înmânate invitaţilor diplome aniversare și plachete.
Tot cu acest prilej, au fost acordate premii pentru cei mai buni jurnaliști care au obținut premii la concursul ,, Cupa Presei la Tir”. Redactorul VGtv Regional, Georgiana Raicu, obținând, de această dată, locul II, locul III a fost atribuit Geaninei Lupu de la PTV Oltenia, iar locul I Alinei Mitran de la Adevărul. (...) Sursă text Semnalul ORA.
Mai multe amănunte la VGtv Regional, redactor Georgiana Raicu, op. imag. Viorel Raicu, www.vgtvregional.ro
Cupa presei la Tir, organizată de IJJ Olt
Miercuri 27 martie 2019

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt a organizat, marți 26 martie, a.c., „Cupa Presei la Tir”, competiţie la care au fost invitaţi să participe reprezentanţii mass-media acreditaţi pe lângă activităţile inspectoratului.         
   Jurnaliştii au avut din nou prilejul de a demonstra pregătirea în folosirea armamentului şi abilităţile de buni trăgători, dovadă fiind calificativele foarte bune pe care le-au obţinut. Concursul s-a desfăşurat în poligonul Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor Slatina şi a constat în executarea unei şedinţe de tragere cu pistolul Carpaţi - calibru 7,65 mm, la o distanţă de 15 metri, în ţinta piept cu cercuri.     Pentru efortul depus şi priceperea de care au dat dovadă, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, domnul colonel Tudor - Dorel DREJOI le-a mulţumit pentru colaborare şi contribuţia adusă la promovarea imaginii instituţiei.   Activitatea a fost organizată cu ocazia sărbătoririi la data de 3 aprilie, a 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. (...) Sursă text Semnalul ORA 
Amanute la VGtv Regional  Redactor Georgiana Raicu, op. imag. Viorel Raicu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olt. Ziua Poliției Române sărbătorită și la Slatina
Luni 25 martie 2019
Data de 25 martie, când în Calendarul Ortodox se sărbătorește ,, Buna Vestire”  a fost desemnată și Ziua Poliţiei Române, deoarece pe actualul drapel al acestei instituții se află simbolul creștin al Bunei Vestiri. În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire). Primele atestări privind Poliția Română datează din vremea lui Neagoe Basarab sau a lui Mihai Viteazul (crearea instituției agiei), continuă cu domnia lui Mihai Suțu (organizarea pazei Capitalei, emiterea primelor acte de identitate și reglementarea portului armelor) iar din 1806, organele de pază și ordine din Capitală primesc denumirea generică de POLIȚIE. 
Și la Olt, polițiștii  și-au sărbătorit ziua prin diverse acțiuni sportive, avansări în grad și acordare de diplome aniversare tuturor instituțiilor colaboratoare dar și reprezentanților mass-mediei. Evenimentul s-a desfășurat în sala de conferințe a CJ Olt, debutând cu  mesajul ministrului de Interne. Invitați la acest eveniment au fost președintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, prefectul judeţului, Silviu Neacşu, dar și șefi și reprezentanți au Jandarmeriei Olt, ISU Olt, precum şi ai  instituţiilor cu care poliţia colaborează. Ceremonia a debutat cu un moment de regulegere în memoria poliţiştilor căzuţi la datorie. Au fost avansaţi în grad peste 100 de poliţişti olteni. De asemenea, au fost premiaţi şi poliţiştii care au participat la concursurile interne. După ceremonie, pe platoul din faţa Consiliului Judeţean Olt, au fost amenajate mai multe standuri cu tehnica din dotare a polițiștilor olteni, fapt ce a stârnit curiozitatea  slătinenilor de la mici la mare. ( ...) Sursă text Semnalul ORA  Mai multe amănunte la VGtv Regional, www.vgtvregional.ro Redactor/ op. imag. Georgiana Raicu, editare TV Viorel Raicu