Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitatePoliticăPolitică 2019EvenimentEveniment 2019AdministratieAdministratie 2019MondenSocial Social 2019SănătateCulturăCultură 2019EducațieReligie VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentAdministrație CulturăEducație ReportajSemnalul ORACONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
index
Eveniment
Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment*Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment* Eveniment*
Show cu Daniela Gyorfi la ziua localității Cungrea
Joi 15 august 2019
Ziua Sfintei Mării este așteptată cu mult drag de toți locuitorii din Cungrea, când autoritățile locale au stabilit mare sărbătoare la întâlnirea cu ,, Fii Satului”. Edilul localității Cungrea, Liviu Voiculescu, a dedicat sărbătoarea și de această, nu numai celor care și-au sărbătorit ziua dar și tuturor fiilor satului aflați în țară și străinătate. I-au stat alături și au petrecut până la miezul nopții nume sonore din politica PNL Olt precum secretarul general al PNL Ana Maria Ciaușu, consilierii județeni Damian Căleală și Andreea Asan, etc.
Primarul Liviu Voiculescu împreună cu viceprimarul Gheorghe Stancana și Consiliul Local, au pregătit o serie de surprize muzicale pentru localnici, dar și pentru fii satului plecați pe alte meleaguri.
Tot cu acest prilej au fost premiate și cuplurile care împlinesc în acest an 50 de ani de căsătorie cu Diplome de Recunoștință ,, pentru marele și respectabilul merit de a fi muncit și trăit împreună timp de 50 de ani”.(...)
Pentru a întreține atmosfera de sărbătoare a localității Cungrea, Olt, autoritățile locale au invitat pe îndrăgiții interpreți de muzică shwo- bizzul românesc precum Valentin Samfira, Violeta Constantin, Daniela Gyorfi și Trupa ,,Taverna” de la Slatina. Sărbătoarea ,, Fii Satului ” de la Cungrea s-a terminat noaptea târziu, cu un superb foc de artificii care au luminat pentru a XII-a oară cerul înstelat al localității din nordul Oltului. Sursă text Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului ( www.semnalulora.wordpress.com) Mai multe amanunte la VGtv Olt http://www.vgtvregional.ro, Redactor Georgiana Raicu, op. imag. editare și montaj Georgiana Leulescu

Ziua Legumicultorului sărbătorită la Pleșoiu
Luni 12 august 2019
Duminică 11 august, localitatea Pleșoiu a îmbrăcat haine de sărbătoare, participând cu mic, cu mare la cea de-a treia ediție a sărbătorii inițiate de primarul Valeriu Măndescu, denumită sugestiv ,,Ziua Legumicultorului”, în cinstea celor care trudesc pământul, pentru ca legumele produse de ei să ajungă pe mesele românilor din toată țara. Sărbătoarea a debutat pe stadionul din localitate cu premierea a cinci cupluri care în acest an împlinesc 50 de ani de căsătorie.
Edilul localității i-a felicitat și totodată le-a acordat câte o Diplomă de Onoare și un premiu a câte 1000 lei fiecare. Acesta a ținut să precizeze că începând cu anul următor premiile pentru cuplurile longevive vor fi acordate la împlinirea a 40 de ani de căsnicie. Petrecerea dedicată comunei Pleșoiu și locuitorilor un show de zile mari organizat de cunoscutul interpret oltean de muzică populară Costel David, care reușește să aducă, de fiecare dată, la toate sărbătorile locale, artiști consacrați și iubiți de publicul larg. Astfel că pleșoienii s-au bucurat de prezența îndrăgiților interpreți precum Emilia Ghinescu, Dorina Mete, Mihail- Ștefan Minulescu, Romică David, Costel David, Riky By Latino.
De departe cel mai așteptat moment a fost cel în care, pe scenă a urcat Niculina Stoican, care a scos la joc întreaga comunitate prezentă la eveniment. Evenimentul s-a încheiat pe ritmuri latino urmat de un impresionant foc de artificii care a luminat cerul înstelat al frumoasei localități Pleșoiu.(...) Sursă text Semnalul ORA
Mai multe amănunte într-o înregistrare la VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro Redactor Georgiana Raicu, op. imag. editare și montaj, Georgiana Leulescu

Miercuri 19 iunie 2019
Timp de trei zile, slătinenii, și nu numai s-au bucurat, în perioada 18-22 iunie, a.c., de cel mai mare festival dedicat Călușului Românesc din țară, ajuns la cea de-a XXI ediție. În acest an, la Slatina și-au dat concursul peste 2.500 de dansatori, din aproape 90 de ansambluri folclorice, dintre care 70 au fost din Olt, 17 formații din toată țara, și câte una din Polonia și Republica Moldova. Cu o săptămână în urmă s-a desfășurat o repetiție a participanților la cea de-a XXI-a ediţie a concursului naţional „Căluşul Românesc”, care s-a desfășurat pe Esplanada din Slatina, sub atenta supraveghere a directorului Palatului Copiilor ,,Adrian Băran” din Slatina, Iliuță Brăileanu, dar și a celor mai renumiți instructori de dans popular, precum Constantin Bălărău, Ghiță a lui Porumbelu, Alexandru Rizea, etc. Ca și în anii trecuți, organizatorii au fost Palatul Copiilor ,, Adrian Băran” din Slatina, Primăria Slatina, ISJ Olt, Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Olt COLABORATORI: L.T. “Alexe Marin” Slatina, L.T. “Petre S. Aurelian” Slatina, C.T. “Metalurgic” Slatina, C.N. “Ion Minulescu” Slatina, CN “Radu Greceanu” Slatina. PARTENERI: Crucea Roșie Slatina, Club Rotary Slatina, SC Victoria Intermed SRL PARTENERI MEDIA: Eveniment de Olt, Olt Alert, Linia Întâi, Gazeta Oltului Gazeta Nouă, Ziarul de Olt, Agerpres, VGtv Regional, Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului, Realitatea Oltului, Glasul Oltului, Puls Maxim, Gazeta de Sud, Prima Tv Slatina, Olt Tv Slatina, TVR Craiova, Radio România Actualități . (...)
Mai multe amănunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului.
 Redactor  Georgiana Raicu, VGtv Regional www.vgtvregional.


Olt. Peste 800 de călușari vor participa la  Festivalul ,,Călușul copiilor”
Miercuri 12 iunie 2019

     Astăzi s-a desfășurat marea repetiție a participanților la cea de-a XXI-a ediţie a concursului naţional „Căluşul Românesc”, destinat copiilor, membrii ai ansamblurilor folclorice, nu numai din țară dar și din străinătate. Repetiția ansamblurilor de dansatori s-a desfășurat pe Esplanada din Slatina, sub atenta supraveghere a directorului Palatului Copiilor ,,Adrian Băran” din Slatina, Iliuță Brăileanu, dar și a celor mai renumiți instructori de dans popular, precum Constantin Bălărău, Ghiță a lui Porumbelu, Alexandru Rizea, etc.
Evenimentul se va desfăşura pe Esplanada din Slatina, în perioada 18 -22 iunie 2019, ocazie cu care vor veni la Slatina aproape 90 de formații de dansuri populare, având împreună 2.500 de tineri dansatori, din care 800 sunt călușari. Județul Olt va fi reprezentat de cele mai multe formații de dansuri populare, respectiv 70, 17 formații din toată țara și câte una din Polonia și Republica Moldova.
Festivalul va debuta miercuri, 19 iunie, a.c. cu o paradă a portului popular pe Bulevarul AI Cuza din Slatina, din zona fostei unități militare, până la Magazinul Oltul, pe Esplanadă, unde va fi montată o scenă dar și un spațiu special destinat juriului. (...)
Mai multe amănunte în revista Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului.
 Redactor  Georgiana Raicu, VGtv Regional www.vgtvregional.
-----------------------------
Olt. Ziua Eroilor comemorată de tot satul la Brâncoveni
Joi 6 iunie 2019

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ieri 15 mai, 2019, medicii veterinari din Olt, au marcat 80 de anii de la înființarea  Colegiului Medicilor Veterinari din România. Inițiatorul acestui eveniment a fost  președintele CMV Olt, Dr. Ion Bozgă, președinte al Comisiei Legislative al CMV din România și profesor universitar la USAMV, Filiala Slatina. Evenimentul s-a bucurat de prezența a numeroși medici veterinari din tot județul dar și de prezența unor personalități în domeniu precum Academicianul  Nicola Manolescu, dr. Dănuț Pale, deputat, dr. Veronel Bolborea, director DSVSA Olt, dar și Dr. neurolog Renică Diaconescu, senator de Olt. (...) Sursă text Semnalul ORA.
Istoric CMV
În perioada premergătoare primului război mondial, serviciile veterinare, atât cele civile cât şi cele militare, erau sub tutela Serviciului sanitar uman. Respectul faţă de trecut permite stabilirea de tradiţii, de educare şi de dezvoltarea profesiunii în general şi a celei medical-veterinare în special. Aşa cum deseori se afirmă, ştiinţa este a 4-a putere în stat(la concurenţă cu mass-media), dovada cea mai concludentă fiind aceea că, economia statelor superindustrializate (USA, Germania, Japonia, Franţa, Marea Britanie, Italia şi Canada) au acordat o atenţie maximă dezvoltării cercetării ştiinţifice proprii, cât şi achiziţionării de brevete, invenţii  şi  patente din  alte  ţării,  pe  care  le-au  pus  în  aplicaţie  în  sectoarele  economice.Cunoaşterea trecutului profesiunii medical-veterinare,  a personalităţilor din învăţământ, cercetare şi din activitatea practică, a realizărilor lor, constituie o necesitate indispensabilă în vederea statuării prezentului şi mai ales a edificării viitorului medicinei veterinare.(...) Mai multe amănunte, luni 20 Mai în revista Semnalul ORA.  Georgiana Raicu, VGtv Regional, www. vgtvregional.ro.
--------------------------------------------------------------------------
 Centrul de Formare și  Perfecționare a Polițiștilor ,,  Nicolae Golescu” din Slatina,, împlinește zilele acestea 45 de ani de funcționare. Cu acest prilej, au avut loc competiții sportive în cadrul manifestării denumite sugestiv  "Ziua Centrului - 45 de ani de existenta instituțională", la care au participat cadre ale instituției de învățământ, jurnaliști și polițiști din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Olt. Pentru prima dată. după foarte mulți ani,  miercuri s-a desfășurat  "Cupa Presei la Tir Sportiv", la care au fost prezenți reprezentanți ai mass-media locala și regionale, cei mai buni dintre ei fiind premiați pentru rezultatele obținute.  Astfel că locurile I  la fete și băieți au fost atribuite, conform punctajului  lui  Iulian Ciobanu și  Dana Mihăilă, de la  Olt TV, locul doi de  Nicu Ciorei  de la  Glasul Oltului și Georgiana  Raicu de la VGtv Regiona, iar locul III a fost obținut de Catalin Fircoiu de la Eveniment de Olt și . Tot în această zi a avut loc "Ziua Portilor Deschise", când sute de copii de la școlile slătinene au ținut să viziteze  Centrul de Formare al Polițiștilor. Cei mici au fost deosebit de încântați și impresionați de tehnica din dotare a polițiștilor, motiv pentru care mulți dintre ei și-au dorit să urmeze o carieră în acest domeniu. Manifestările dedicate Zilei Scolii de Politie Slatina vor continua si in zilele următoare, când vor avea loc un simpozion si expoziție foto-documentara sub titulatura  "Centrul de Formare si Perfecționare a Politistilor *Nicolae Golescu* Slatina - retrospectiva 1974-2019". De asemenea, tot cu acest prilej,  va avea loc o întâlnire festivă cu fostele cadre și personalul civil din cadrul acestei prestigioase instituții de învățământ. Mai multe amănunte la VGTv Regional www.vgtvregional.ro, Redactor Georgiana Raicu, op. imag. Viorel Raicu
-----------------
  Deja a devenit o tradiție  ca în localitatea Studina să se petreacă la Hora Satului, luni după Paște, așa cum se făcea pe timpul bunicilor din sat.
 Marian Vasile, primarul comunei, împreună cu Consiliul Local au dorit  ca și de această dată, fii satului plecați pe alte meleaguri să se întâlnească, acum de sărbători, să petreacă și să ciocnească un ou roșu și un pahar cu vin.
 Sărbătoarea a avut loc pe stadionul din localitate, unde câteva sute de studineni împreună cu invitații lor din alte sate, au cântat și au dansat împreună cu artiștii sau formațiile care au urcat rând, pe rând pe scenă. Și așa cum i-a obișnuit pe consătenii săi, Marian Vasile a urcat și el pe scenă cu vestita-i chitară, și după ce le-a vorbit despre realizările dar și despre planurile sale, le-a dedicat câteva melodii, unele în primă audiție.
 ,,Avem asfaltate toate drumurile și străzile asfaltate din fonduri europene. Aavem apă și canalizare, avem toate condițiile pentru dezvoltarea oricărei afaceri și din acest motiv rata șomajului e foarte mică ca dealtfel și numărul celor asistați social. Copiii merg la școli și grădinițe reabilitate și modernizate complet. Cei mai învârstă au la îndemână tot ce le trebuie pentru un trai decent. Avem de curând un supermarket cu to ce trebuie pentru ca locuitorii cmunei Studina să nu se mai deplaseze zeci de km pentru a se aproviziona cu cele necesare, la Corabia sau la Caracal.
 Atât eu cât și echipa din primărie ne dăm toată silința pentru ca Studina să devionă o localitate importantă pe harta județului Olt, demnă de o localitate europeană!” a ținut să precizeze în câteva cuvinte, edilul din Studina, într-o discuție exclusiv pentru VGtv  Regional.  Redactor/ reporter Georgiana Raicu
 luni 29 aprilie 2019
 Sute de localnici din Dăneasa s-au strâns la Hora Satului, luni după Paște, sărbătoare organizată de primarul Nicolae Soare și Consiliul Local.
Organizatorii au invitat nume de marcă muzica populară românească, printre care am aminti  însă de departe copiii din localitate au dat un spectacol de zile mari, interpretând melodii foarte cunoscute sau prezentând dansuri moderne și populare.
Și-au dat concursul Grupurile vocale bărbătești ,, Rapsozii Oltului de Jos” de la drăgănești, Olt și ,, Bujorelu”sub conducerea profesorului Florian Marghidanu, Nae Ioan Valeru interpret vocal și un naist desăvârșit, Monica Andreea Armășoiu, etc.
Prezentatorul spectacolului a fost îndrăgitul interpret de muzică populară oltenească, prof. Mihai Ștefan Melinescu.
 Redactor Georgiana Raicu, op. imag. Viorel Raicu
 

-------------------------------------------------------
S-au sărbătorit 15 ani de la aderarea României la NATO
Duminică 7 aprilie 2019

Ziua NATO este sărbătorită în România, pentru a marca momentul în care ţara noastră a aderat în mod oficial la Alianţă.
La 29 martie 2004, au fost depuse instrumentele de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.
Se împlinesc, anul acesta, 15 ani de când România este membră a NATO, dar şi 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei. România a fost invitată să adere la Alianţa Nord-Atlantică la Summit-ul NATO de la Praga din 2002. La acel moment, aliaţii au lansat invitaţii de aderare pentru 7 state – Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia şi Slovenia.
La 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.
Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului român la sediul NATO.
( ...) Sursă text Semnalul ORA.
Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Raicu, www.vgtvregional.ro

-----------------------------------------------------------
Ziua Jandarmerie Române marcată cu premieri, avansări și defilări
Miercuri 3 Aprilie 2019


Umbra aruncată asupra jandarmilor, pe 10 august 2018, din cauza unor personaje ,, subjugate” politicului, nu a scăzut cu nimic adevărata valoare și importanță a Jandarmeriei Române și cu atât mai puțin  a jandarmilor români, care de 169 de ani, de când domnitorul Grigore Alexandru Ghica, a înființat această armă, veghează asupra ordinii în țara noastră. Cu ocazia sărbătoririi la data de 3 aprilie, a 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt, desfășoară azi mai multe activități pentru a marca evenimentul. Festivităţile au debutat la ora 11.00 în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt, unde, în prezenţa reprezentanţilor instituţiilor colaboratoare, a personalului inspectoratului şi a ziariştilor din presa locală, au fost prezentate mesajele de felicitare adresate cu ocazia Zilei Armei și recompensele acordate celor mai merituoşi jandarmi olteni.
De asemenea, au fost premiaţi câştigătorii concursurilor sportive şi au fost înmânate invitaţilor diplome aniversare și plachete.
Tot cu acest prilej, au fost acordate premii pentru cei mai buni jurnaliști care au obținut premii la concursul ,, Cupa Presei la Tir”. Redactorul VGtv Regional, Georgiana Raicu, obținând, de această dată, locul II, locul III a fost atribuit Geaninei Lupu de la PTV Oltenia, iar locul I Alinei Mitran de la Adevărul. (...) Sursă text Semnalul ORA.
Mai multe amănunte la VGtv Regional, redactor Georgiana Raicu, op. imag. Viorel Raicu, www.vgtvregional.ro
---------------------------
Cupa presei la Tir, organizată de IJJ Olt
Miercuri 27 martie 2019

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt a organizat, marți 26 martie, a.c., „Cupa Presei la Tir”, competiţie la care au fost invitaţi să participe reprezentanţii mass-media acreditaţi pe lângă activităţile inspectoratului.         
   Jurnaliştii au avut din nou prilejul de a demonstra pregătirea în folosirea armamentului şi abilităţile de buni trăgători, dovadă fiind calificativele foarte bune pe care le-au obţinut. Concursul s-a desfăşurat în poligonul Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor Slatina şi a constat în executarea unei şedinţe de tragere cu pistolul Carpaţi - calibru 7,65 mm, la o distanţă de 15 metri, în ţinta piept cu cercuri.     Pentru efortul depus şi priceperea de care au dat dovadă, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, domnul colonel Tudor - Dorel DREJOI le-a mulţumit pentru colaborare şi contribuţia adusă la promovarea imaginii instituţiei.   Activitatea a fost organizată cu ocazia sărbătoririi la data de 3 aprilie, a 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. (...) Sursă text Semnalul ORA 
Amanute la VGtv Regional  Redactor Georgiana Raicu, op. imag. Viorel Raicu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olt. Ziua Poliției Române sărbătorită și la Slatina
Luni 25 martie 2019
Data de 25 martie, când în Calendarul Ortodox se sărbătorește ,, Buna Vestire”  a fost desemnată și Ziua Poliţiei Române, deoarece pe actualul drapel al acestei instituții se află simbolul creștin al Bunei Vestiri. În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire). Primele atestări privind Poliția Română datează din vremea lui Neagoe Basarab sau a lui Mihai Viteazul (crearea instituției agiei), continuă cu domnia lui Mihai Suțu (organizarea pazei Capitalei, emiterea primelor acte de identitate și reglementarea portului armelor) iar din 1806, organele de pază și ordine din Capitală primesc denumirea generică de POLIȚIE. 
Și la Olt, polițiștii  și-au sărbătorit ziua prin diverse acțiuni sportive, avansări în grad și acordare de diplome aniversare tuturor instituțiilor colaboratoare dar și reprezentanților mass-mediei. Evenimentul s-a desfășurat în sala de conferințe a CJ Olt, debutând cu  mesajul ministrului de Interne. Invitați la acest eveniment au fost președintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, prefectul judeţului, Silviu Neacşu, dar și șefi și reprezentanți au Jandarmeriei Olt, ISU Olt, precum şi ai  instituţiilor cu care poliţia colaborează. Ceremonia a debutat cu un moment de regulegere în memoria poliţiştilor căzuţi la datorie. Au fost avansaţi în grad peste 100 de poliţişti olteni. De asemenea, au fost premiaţi şi poliţiştii care au participat la concursurile interne. După ceremonie, pe platoul din faţa Consiliului Judeţean Olt, au fost amenajate mai multe standuri cu tehnica din dotare a polițiștilor olteni, fapt ce a stârnit curiozitatea  slătinenilor de la mici la mare. ( ...) Sursă text Semnalul ORA  Mai multe amănunte la VGtv Regional, www.vgtvregional.ro Redactor/ op. imag. Georgiana Raicu, editare TV Viorel Raicu