Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitatePoliticăPolitică 2019EvenimentEveniment 2019AdministratieAdministratie 2019MondenSocial Social 2019SănătateCulturăCultură 2019EducațieReligie VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentAdministrație CulturăEducație ReportajSemnalul ORACONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
index
Adaugă text aici
Comuna Frânceștii a sărbătorit 623 de ani de atestare documentară D
Luni 25 septembrie 2017
Duminică, 24 septembrie 2017, frumoasa localitate Frânceşti, aflată pe Valea Bistriţei și-a sărbătorit Ziua comunei, sub genericul „Fiii satului”. La iniţiativa primarului liberal Daniel Paraschiv, Consiliul Local şi Primăria comunei au aprobat un interesant şi atractiv program cultural, artistic şi educativ, extrem de interesant. Aflat la primul mandat, dar și la primul eveniment de acest fel, vizibil emotionat, primarul Daniel Paraschiv a atras de partea lui nemulțumirea PSD-iștilor participanți la manifestare, deputați și senatori. Într-un final, busuiocul a fost dres, cum se spune în popor, de către administratorul public al județului, Adrian Mihăilă, care a înțeles emoțiile primarului Paraschiv și i-a invitat pe toți cei prezenți, indiferent de coloratura politică, la un pahar de șpriț, nuzică și voie bună. La prima zi a comunei Frâncești, au participat, pe lângă parlamentari ai județului din PNL și PSD, consilieri județeni și localu, dar și primari ai localităților aflate în vecinătatea Frâncestiului, printre care am putut să-i remarcăm pe Mihai Mateescu, primarul orașului Băile Govora, Alexandru Dediu, primarul de la Păușești-Măglași, Cătălin Avan, primarul comunei Păușești-Otăsău. Evenimentul a fost onorat de prezența, pentru prima dată în Frâncești, a consacraților interpreți de muzică populară Petrică Mâţu Stoian şi Constantin Enceanu. Din program nu au lipsit şi alte momente cum ar fi: premierea cuplurilor care au sărbătorit 50 de ani de căsătorie, o suită de dansuri populare româneşti şi nu în ultimul rând, înfiinţarea de către Academia Olimpică Română – Filiala Vâlcea a unui Club Olimpic, ce va purta numele renumitului poet local prof. George Voica, din satul Surpatele. Această structură va avea rolul de a revitaliza, dinamiza, dar şi de relansare a mişcării cultural – artistice şi sportive prin promovarea valorilor olimpismului prin activităţi educative, de învăţământ, sportive şi cultural - artistice din întreaga comunitate.
 Redactor: Andreea SIMA, Operator imagine -montaj TV: Andrei PETRE
9 Mai, zi cu triplă semnificație marcată la Rm Vâlcea

  Ziua de 9 mai este dedicată unor ceremonii speciale ci prilejul sărbătoririi Zilei Europei, Ziua Independenței de Stat a României dar și a și a Victoriei Coaliției Antifasciste.
 Pentru a marca aceste evenimente, autoritățile județene și locale din Vâlcea, precum și șefi ai instituțiilor deconcentrate și a unui numeros public vâlcea,  s-au întâlnit în fața Prefecturii unde au participa la arborarea drapelelor României și Uniunii Europene.


plasa economica pentru usa terasa