Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitatePoliticăPolitică 2019EvenimentEveniment 2019AdministratieAdministratie 2019MondenSocial Social 2019SănătateCulturăCultură 2019EducațieReligie VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentAdministrație CulturăEducație ReportajSemnalul ORACONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
index
Educațíe****Învățământ****Educațíe****Învățământ****Educațíe****Învățământ****Educațíe****Învățământ****Educațíe****Învățământ****Educațíe****Învățământ****
Concurs de artă culinară la un colegiu din Slatina
,, Fantezie în bucătărie” a fost tema ediţiei a IV-a a Concursului Judeţean – Expoziţie Culinară organizat de Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” din Slatina.
În juriu au, printre alții,  fost celebrii master chefi Radu Zărnescu  și Carlo Dragomir, dar și Berta Gal, proprietara restaurantului ,, Berta & Family” din Slatina,  precum și alți experți în materie de artă culinară. Aceștia au rămas impresionați de preparatele culinare prezentate de elevi de la liceele tehnologice de profil din Izvoare, Văleni, Caracal și Slatina.
Precizăm faptul că Radu Constantin Zărnescu este Preşedinte Asociației profesionale
Euro-Toques România, membră în Euro-Toques Internațional (European Chefs Community), organizație fondată în anul 1986 de către Maestrul Paul Bocuse la Lyon, Franța. În anul 2006 a fost unul dintre fondatorii Asociației Culturale Euro Est Alternativ, cea mai importantă organizație profesională din România.
În calitate de Secretar General și Manager în același timp, a demarat mai multe proiecte naționale pentru bucătari și promovarea gastronomiei.
Gazda evenimentului culinar a fost, directorul Colegiului Economic „Petre S. Aurelian” din Slatina, prof. Mirela Dumitra, care a declarat:, (...) Sursă Text Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului Redactor Georgiana Raicu, op. imag. editare și montaj, ing. Viorel Raicu

=========================================================
Olt. Proiect unic implementat de USAMV, Filiala Slatina
Miercuri 1 august 2018
Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, a lansat, ieri 31 iulie a.c., la Slatina, în cadrul Facultății de Management și Inginerie Economică în Agricultură,un proiect pentru creșterea gradului de competitivitate a angajaților, anteprenorilor și a inteprinderilor care activează în domeniile SNC/SNCDI. La acest eveniment au participat decanul facultății prof. univ. Toma Alecu, directorul unității de învățământ superior de la Slatina prof. Victor Tița, prof. dr. Ion Bozgă, precum și studenți și absolvenți care deja și-au dezvoltat o afacere în domeniul agricol. Obiectivul proiectului îl reprezintă promovarea unei ocupări sustenabile și de calitate a forței de muncă și sprijinirea forței de muncă, a cărei perioadă de implementare se va desfășura între 15 mai 2018- 14 mai 2021. Acesta are o valoare totală de 4.193.397, 59 RON din care 3.564.387, 95 RON din Fondul Social European și din Bugetul Național 545.141, 56 RON. Potrivit inițiatorului proiectului, manager Răzvan Panait, proiectul are ca obiectiv general ,,sprijinirea a cel puțin 502 persoane ( angajați din departamentele de management, resurse umane și antreprenori) precum și a 46 de IMM-uri, având ca scop creșterea gradului de adaptare al activității acestora la dinamica sectoarelor economice potențial competitiv, identificate conform SNC și în în corelare cu SNCDI prin facilitarea accesului la activități, măsuri și instrumente integrate pentru creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor asupra importanței și necesității angajaților la programe de formare profesională, acreditate ANC pentru îmbunătățirea în plan profesional și anteprenorial, cât și pentru sprijinirea înteprinderilor privind planificările strategice pentru anticiparea și adaptarea la schimbare.” (...) Sursă Text Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului Amănunte la VGTV Regional www.vgtvregional.cabanova.com Redactor Georgiana Raicu, op. imag. editare și montaj, ing. Viorel Raicu
Grație pe aripile dansului- concurs pentru copii talentați din Slatina
Joi 16 noiembrie 2017

Atelierul Intercultural din Slatina, a fost gazda primei ediții a concursului de dans modern și muzică ușoară, numit sugestiv ,,Grație pe aripile dansului”. Competiția, organizată de Primăria Slatina în colaborare cu Palatul Copiilor ”Adrian Băran” Slatina și Inspectoratul Școlar Județean Olt, s-a adresat copiilor de la școlile slătinene, cu vârsta cuprinsă între 5-18 ani, dar și copiilor de la alte cluburi ale copiilor din județ.
Potrivit organizatorilor, manifestarea și-a propus realizarea unui schimb de experiență, a unei confruntări interdisciplinare estetice și artistice între muzica ușoară și dansul modern, promovarea în egală măsură a muzicii ușoare autentice și a dansului modern, afirmarea și lansarea tinerelor voci, stimularea valorii interpretative coregrafice în vederea plasării lor în elita muzicii ușoare românești și a dansului modern. Juriul concursului a fost alcătuit din profesori de specialitate de la Palatul Copiilor ”Adrian Băran” din Slatina, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Olt, ai Consiliului Local și Primăriei municipiului Slatina. 
 Programul competiției a mai cuprins, pe lângă secțiunea de muzică ușoară și dans modern, încă două categorii, respectiv design vestimentar și modeling. La finalul competiției, s-au acordat premii celor mai talentați interpreți și dansatori și au constat în diplome și medalii, pe fiecare categorie de vârstă și genuri de dans, dar ceilalți au primit câte o cutie de bomboane de ciocolată. 
 Redactor Georgiana Raicu, op. imagine editare si montaj, Viorel Raicu


Început de an universitar la USAMV Filiala Slatina
Marti 3 octombrie
Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Filiala Slatina,  din cadrul Facultăţii de din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti, și-a deschis porțile pentru a XVIIII-a oară, marți 3,  octombrie.
 Emoțiile vizibile pentru toți studenții, mai ales pentru ,,bobocii” care au au pășit pentru prima dată în într-o instituție de învățământ superior.
Începând din acest an Filiala universitară de la Slatina, are un nou director. Profesorul de libi străine, Victor Tita, l-a înlocuit pe prof. dr. Ion Bozgă. 
 Festivitățile deschiderii noului an universitar au început cu ,, Gaudeamus igitur”
La ceremonia deschiderii noului an universitar au participat decanul facultății de la București- prof.dr. Dinu Toma, Victor Tita, directorul facultății, Silviu Neacșu, prefectul de Olt, Marius Oprescu, președintele CJ Olt, Gabriela Șerban, inspector școlar, Gigi Ernest Vâlceleanu, viceprimarul Slatinei. 
După ce au urata un bun venit tutror la deschiderea noului an universitar 2017-2017, Victor Tița a ținut să puncteze că facultatea a împlinit 18 ani de la înființare, grație unor profesori deosebiți dar și a autorităților locale și județene, care de-a lungul timpului au făcut  totul pentru că la această facultate studenților să li se asigure cele mai bune condiții pentru aprofundarea studiilor. (...) Mai multe amănunte în revista Semnalul ORA, de luni 8 octombrie.
 Redactor Georgiana Raicu, op. imagine, editare si montaj ing. Viorel Raicu

Olt. 72 de studenți au absolvit inginerie economică la Slatina
Vineri 14 iunie 2019Peste 70 de studenți ai Filialei Slatina a Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti, s-au bucurat, ieri 13 iunie, de evenimentul mult așteptat pe parcursul celor patru ani de studiu și anume ceremonia de absolvire.
Evenimentul s-a desfășurat în amfiteatrul Facultății în prezența profesorului universitar doctor Dinu Toma, decanul Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul USAMVB, directorul filialei Slatina a USAMV, lector univ dr. Victor Tița, prof. dr. Ion Bozgă, fost director al facultății, Adrian Bărbulete, șeful Inspectoratului Școlar Județean Olt, Virgil Delureanu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, fostul directorul al filialei Slatina a USAMV, precum și numeroase cadre didactice, studenți, familiile și prieteni ai acestora.
Potrivit directorului Facultății, anul acesta a absolvit cea de-a șaisprezecea promoţie de absolvenţi a instituţiei de învăţământ superior, (...) sursă text Semnalul Oltului, Râmnicului și Argeșului. Redactor Georgiana Raicu, VGtv Regional