Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitatePoliticăPolitică 2019EvenimentEveniment 2019AdministratieAdministratie 2019MondenSocial Social 2019SănătateCulturăCultură 2019EducațieReligie VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentAdministrație CulturăEducație ReportajSemnalul ORACONTACT
index

REGIONAL
Vizitatori/zi
index
Administrație
Adaugă text aici
Vâlcea. Guvernul a alocat 10.000 lei pentru calamități
27 aprilie 2018
 Florian Marin, prefectul județului Vâlcea, a făcut, ieri, 26 aprilie , o scurtă introspectivă asupra activității Instituției Prefectului în luna aprilie.
Acesta a spus că s-a preocupat îndeaproape de ajutorarea localităților afectate de alunecările de teren  petrecute în urma ploilor sau topirii zăpezii căzute la sfârșitul lunii martie  și începutul lui aprilie.
 În urma evaluărilor pagubelor din județul Vâlcea,  Guvernul a alocat 10.000 de lei pentru repararea unor poduri, podețe dar și a drumurilor afectate.
De asemenea, o echipă de inspectori condusă de prefect, au verificat depozitarea gunoaielor menajere pe cursurile de apă din 22 de localități.
 În urma controalelor, s-a dispus colectarea și eliminarea, prin operator autorizat, a tuturor depozitelor de deșeuri identificate; continuarea acțiunilor de salubrizare și igienizare a zonelor predispuse la abandonări necontrolate de deșeuri; întreținerea corespunzătoare a rigolelor și șanțurilor marginale. Termenul limită este de două săptămâni începând din ziua controlului.
 (...) Sursă text Semnalul Oltului, Râmniculuui și Argeșului

  Redactor Georgiana Raicu, op. imag., editare și montaj ing. Viorel Raicu  VGtv Regional www.vgtvregional.cabanova.com

 AURORA GHERGHINA: FĂRĂ GRIPĂ PORCINA LA VÂLCEA

La sediul Instituției Prefectului a avut loc o nouă şedinţă a Centrului Local de Combatere a Bolilor, pe tema prevenirii pestei porcine africane. Pentru a afla cum stau lucrurile în județ, subprefectul județului Vâlcea, Aurora Gherghina, a convocat administratorul public al Consiliului Județean Vâlcea, Adrian Mihăilă, precum și reprezentanții IPJ Vâlcea, DSP, Direcția Silvică, etc. . În cadrul ședinţei a fost prezentată situația controalelor în privința existenței pestei porcine în județ. Astfel că, directorul DSVSA, Mihai Gabriel Miclea a susținut faptul că până în momentul de față nu există niciun focar de infecție cu acest virus, în gospodării sau la agenții economici.
De asemenea, la această întâlnire au mai participat inspectorul șef adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea, cms.șef Ion Matei și directorul Gărzii Forestiere Vâlcea, Eugen Simionescu.
Concluzia ședinței a fost aceea că, deși la nivel național sunt afectate un număr de 21 județe, până la acest moment, în Vâlcea nu înregistrează cazuri de pestă porcină africană.
Reprezentantul DSVSA Valcea a fost întrebat dacă a retras de pe piață ouăle contaminate aduse de la o fermă din Olt. Acesta a confirmat retragerea unei cantități importante de ouă, însă nu a știut să spună  ce efect au ouăle contaminate asupra consumatorilor. ( amanunte în revista Semnalul ORA)
Redactor Georgiana Raicu, op. imag. Viorel Raicu