Copyright © 2013 Numele firmei • Toate drepturile rezervate • TELEFON: +40 234 555 8910
VGtv OltActualitatePoliticăEvenimentAdministratieMondenSocial SănătateCulturăEducațieReligie VGtv ValceaActualitateSocialEvenimentAdministratieReligieCulturăSanatateEducație VGtv ArgesActualitateEvenimentAdministrație CulturăEducație ReportajCONTACT
index ydf-3q9d0pxy5gaw-tmw10

REGIONAL
Vizitatori/zi
25498135_1947967225220948_7706464568542970168_n clopotei-3 christmas-wreath Christmas-Bell dep. Marius Iancu e7190dfc
Vâlcea. Neînțelegeri pe tema destinației dispensarului la Ocnele Mari
Vineri 27 aprilie 2018
Consilierii localii din Ocnele Mari s-au reîntâlnit în cadrul unei ședințe ordinare, desfășurate la primăria orașului, joi, 26 aprilie. Primul proiect pe ordinea de zi a fost validarea demisiei consilierului PNL Constantin Mișcan și depunerea jurământului, noului consilier, dr. Mihaela Cârstea.
Un alt proiect de lege prezentat în ședința C.L. Ocnele Mari a fost atribuirea spre închiriere sau concesionare a spațiilor din Dispensarul medical, dat fiind faptul că trei dintre cabinete sunt ocupate, fără forme legale, de medicii de familie Pietraru.
Președintele de ședință al Consiliului Local Ocnele Mari, a început prezentarea acestui proiect de hotătâre privind destinația dispensarului, scoțând în evidență deranjul cauzat în trecut pe această tema. „După câte știți, de 3-4 luni, avem un deranj foarte, foarte mare, ședință de ședință, avem discuții ca să ajungem la un consens cu aceste spații, să le putem închiria, concesiona”.
A fost analizat și luat în considerare proiectul de concesionare, în cadrul comisiilor de specialitate, însă nu s-a ajuns la o finalitate. În aceste condiții,președintele comisiei de specialitate a îndrumat Consiliul Local spre o închiriere, nu o concesionare a acelor 3 spații cu destinație de cabinete medicale.
„Pentru a evita o nouă încurcătură, o nouă tergiversare a lucrurilor, vă propun să mergem pe un tarif de închiriere. Noi nu vom influența în niciun fel activitatea cabinetelor, nu va exista nicio îngrădire din partea noastră” a mai spus consilierul local. (...) Sursă text Semnalul Oltului, Râmnicului i Argeșului.
 Redactor Georgiana Raicu, op.. imagine, editare și montaj TV ing. Viorel Raicu

 --------------------------------------------------------
 Prefectul a dispus operativitate în transmiterea informațiilor
Miercuri 18 aprilie 2018 
 Florian Marin, prefectul județului Vâlcea a mediat o întâlnire între presa locală și purtătorii de cuvânt ai instituțiilor subordonate, respectiv, Jandarmerie, Pompieri si Poliție. Întâlnirea s-a făcut la cererea jurnaliștilor care își doresc o comunicare clară și promptă din partea purtătorilor de cuvânt ai instituțiilor menționate. Unii jurnaliști au explicat prefectului, că deseori trebuie să facă apel la el pentru că purtătorii de cuvânt ba nu răspund la telefoane, ba dau informații eronate. În acest caz au dat exemplu un accident de circulație petrecut cu câteva zile în urmă când de la IPJ se prezenta o stare diferită total de cea de la ISU, cu privire la numărul morților și răniților. Prefectul a cerut Alinei Teodorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, să transmită informația imediat cum o primește și să revină cu completări ori de câte ori, informația se schimbă. ,, Nu este normal să aflăm despre un eveniment petrecut în județul nostru, de la televiziunile naționale! Surpriza neplăcută e când eu aflu de la dumneavoastră știrile. Iar acestea sunt contradictorii! Problema e că sunt instituții care verifică știrile, ca ele să ajungă la dumneavoastră clare și concise! Dar ce se întâmplă? Unii dintre dv dați știrile de la fața locului, alții ambiguu sau complet eronat. Astfel că citesc din presă ce mi se dă, sau ce nu mi se dă, care lasă loc de interpretare și poate că lucrurile stau undeva la mijloc. Rugămintea pe care o am la dumneavoastră ( purtătorii de cuvânt- n.r.) să răspundeți la telefoane și să dați informația așa cum e ea, reală. Nu așa cum o percepeți dumneavoastră, ci așa cum vi se transmite de la locul respectiv, pentru că acolo aveți o echipă de cercetare la fața locului. Există o greșeală pe lanțul transmiterii informației de la locul faptei spre purtătorul de cuvânt. ” a punctat, printre altele, prefectul Florian Marin. (...) Sursa text Semnalul Oltului, Ramnicului siArgesului.  Redactor/ reporter Georgiana Raicu, op. imag. editare si montaj ing Viorel Raicu, VGtv Regional, ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ce pot găsi turiști vara aceasta la Ocnele Mari  
Joi 12 aprilie 2018
Primarul orașului Ocnele Mari, Mihai Pătru, a demarat o serie de investiții în această primăvară menite să creeze un plus valoare orașului  stațiune și mai ales să creeze un confort sporit turiștilor care vin la cele două ștranduri cu apă sărată din oraș și din cartierul Ocnița. Tânăr și ambițios, Mihai Pătru este  convins că își va respecta toate promisiunile făcute în campania electorală, astfel ca  orașul Ocnele Mari să redevină stațiunea turistică din Vâlcea, unde vor venii cei mai mulți turiști, căutând atât beneficiile sării din cele două ștranduri dar și salina și aerul curat  din această frumoasă zonă de munte. Primarul liberal este conștient de faptul că oricât de miraculoase ar fi apele din Ocnele Mari, nimeni nu-i va trece pragul dacă infrastructura nu va fi reabilitată complet și odată cu ea toate dotările de care au nevoie turiștii.
 Parcul de Aventură, operațional anul viitor
Anul trecut, spune primarul, a fost concesionată o suprafață de 24.800 ha de pădure unei firme care dorește să construiască un Parc de Aventură. Deja au fost începute lucrări de curățire a pădurii, iar investitorul promite că până la sfârșitul anului Parcul de Aventură va avea tooate dotările necesare, astfel încât în primăvara anului 2019 să fie operational.
Terenul este concesionat pe o perioadă de 49 de ani. „O asemenea investiţie ar atrage un număr mare de turişti la Ocnele Mari. Trebuie să găsim soluţii pentru a avea turişti tot timpul anului, nu numai pe perioada verii. Am mari speranţe în acest proiect şi sunt convins că după ce parcul va fi amenajat va fi o adevarată atracţie turistică”, a declarat Mihai Pătru pentru VGtv Regional.
( ...) Sursa text Semnalul Oltului, Ramnicului si Argesului.  Redactor/ reporter Georgiana Raicu, op. imag. editare si montaj ing Viorel Raicu, VGtv Regional,

=============================================================  
 Vâlcea. Mihai Pătru începe 2018 cu proiecte de anvergură
Chiar dacă presa locală nu-i acordă prea multă încredere, noul primar de la Ocnele Mari, Mihai Pătru, demonstrează că, împreună cu specialiștii din aparatul administrativ poate implementa proiecte de anvergură, atât de necesare unui oraș ce va recăpăta din nou statul de ,, Stațiune”, statut pierdut cu mulți ani în urmă. Cu ajutorul Centrului de Promovare Turistică, căruia i-a fost acordat un Certificat de Acreditare, de către Ministerul Turismului, valabil până în 2022,  Primăria Ocnele Mari va face primul pas pentru a face aici cea mai frumoasă și importantă stațiune balneo-climaterică din țară, unde să vină turiști la tratament pe tot parcursul anului.
Într-un interviu acordat Grupului de presă VGTv Regional, Mihai Pătru a făcut un scurt istoric a dezastrelor ce au urmat exploatării Salinei din Ocnele Mari. ,,Începând cu anul 1969 în orașul Ocnele Mari se exploatează sarea în soluție salină prin metoda de extracție cu ajutorul sondelor. Pe lângă influența pozitivă din punct de vedere social si economic, aceasta activitate de extracție a sării, materie primă pentru Platforma Chimică.
( ...) Sursa text Semnalul Oltului, Ramnicului siArgesului.  Redactor/ reporter Georgiana Raicu, op. imag. editare si montaj ing Viorel Raicu, VGtv Regional ,

 -----------------------------------------------------------------  


 Inaugurare culturală a noului centru Civic din Rm Vâlcea
Sâmbătă 30 septembrie 2017
Ultima zi a lunii septembrie a fost un prilej de mare sărbătoare pentru locuitorii din Râmnicu Vâlcea, deoarece autoritățile locale, în frunte cu primarul Mircia Gutău, au reușit să inaugureze Centrul Civic al municipiului.  Manifestarea  a debutat cu o serie de evenimente culturale, concerte de muzică populară şi pop-rock, focuri de artificii, recital de pian şi vernisaje de expoziţii de artă plastică. Uniunea Artiştilor Plastici Vâlcea organizatorii evenimentelor culturale,  au demarat un proiect cu sprijinul CJCPCT Olt, al Centrului Cultural Municipal Caracal şi al Primăriei Caracal, numit sugestiv ”Vecinătăţi culturale”,   invitând protagonişti ai vieţii cultural-artistice din judeţul Olt. Oameni de artă și cultură, iubitori de frumos, prezenți la manifestările dedicate inaugurării Centrului Civic al Râmnicului, au putut participa la vernisajul expoziţiei de tapiserie şi grafică a artistului plastic Victoria Caraman Pastuh, de la  Galeria de Artă ”Artex”,moderator fiind cunoscutul Gheorghe Dican.  După această expoziție toți cei prezenți s-au mutat într-o locație nouă, ce va rămâne permanent deschisă iubitorilor de artă din Rm Vâlcea, dar și de cei care le vor trece pragul ca turiști. Este vorba de Galeria ”Pasaj 1” Cozia, unde s-a desfășurat un miniconcert de pian cu tânărul solist Sabin Bănescu, aplaudat minute în șir pentru talentul său. Printre cei prezenți la acest eveniment s-a numărat și primarul Mircia Gutău, care a spus, printre altele, că municipiul Rm Vâlcea nu va fi cu nimic mai prejos decât marile orașe Sibiu, Brașov sau Cluj Napoca ( ...) Sursa text Semnalul Oltului, Ramnicului siArgesului.  Redactor/ reporter Georgiana Raicu, op. imag. editare si montaj ing Viorel Raicu, VGtv Regional,


Administrație
Adaugă text aici

Vâlcea. Guvernul a alocat 10.000 lei pentru calamități
27 aprilie 2018
 
Florian Marin, prefectul județului Vâlcea, a făcut, ieri, 26 aprilie , o scurtă introspectivă asupra activității Instituției Prefectului în luna aprilie.
Acesta a spus că s-a preocupat îndeaproape de ajutorarea localităților afectate de alunecările de teren  petrecute în urma ploilor sau topirii zăpezii căzute la sfârșitul lunii martie  și începutul lui aprilie.
 În urma evaluărilor pagubelor din județul Vâlcea,  Guvernul a alocat 10.000 de lei pentru repararea unor poduri, podețe dar și a drumurilor afectate.
De asemenea, o echipă de inspectori condusă de prefect, au verificat depozitarea gunoaielor menajere pe cursurile de apă din 22 de localități.
 În urma controalelor, s-a dispus colectarea și eliminarea, prin operator autorizat, a tuturor depozitelor de deșeuri identificate; continuarea acțiunilor de salubrizare și igienizare a zonelor predispuse la abandonări necontrolate de deșeuri; întreținerea corespunzătoare a rigolelor și șanțurilor marginale. Termenul limită este de două săptămâni începând din ziua controlului.
 (...) Sursă text Semnalul Oltului, Râmniculuui și Argeșului

  Redactor Georgiana Raicu, op. imag., editare și montaj ing. Viorel Raicu  VGtv Regional www.vgtvregional.cabanova.com